Vannak már növényekkel, gyümölcsökkel "fűszerezett" vizek a blogon, csak emlékeztetni szeretnék rá.
Megfelelő víz (mennyiség) fogyasztás mellett,
a napi folyadék fogyasztásunkba iktathatunk a reggeli gyógyteán kívül (a tea általában meleg)
ízesített vizet is. Az ízesített víz általában hideg, hidegen fogyasztjuk.
Az ízesített vizet, a kertben növő gyógy-, és ehető vadnövényekből, ehető virágokból,
ehető rügyekből, később gyümölcsökből készítem.
Mindig ami éppen van, ami éppen "megszólít", sokszor vegyesen.
Hiszek abban, tudom, hogy ami éppen "megszólít" arra szükségem van.
Van amikor elég ha csak megérintjük egymást, de most nem erről van szó,
most le is veszem és megiszom a "rezgését", információját,
meg bizonyára fizikai szintű hatóanyag is oldódik a vízbe.
Mert bizony minden növény (és minden teremtett dolog) különös, csak rá jellemző rezgéssel,
információtartalommal, hatóanyag-tartalommal rendelkezik.
Ne felejtsük, minden növény, gyógynövény. Van, akit gyógyít, van, akinél allergiát vált ki.
Minden növény gyógynövény, tehát van hatóanyaguk: kifejtik hatásukat szerveinkre, szöveteinkre,
általános hatást gyakorolnak az immunrendszerünkre, keringésünkre, anyagcserénkre, emésztésünkre, kiválasztórendszerünkre. Kifejtik hatásukat fizikai testünkre, de lelki-, szellemi szintünkre is.
Ha elfogadjuk és hiszünk benne, ha nem. (Lásd pl. Bioenergia, Homeopátia, Schüssler-só terápia.)
A növényeket/gyümölcsöket -egy maréknyit- kancsóba rakok és felöntöm hideg vízzel.
Azzal ami a csapból folyik, igaz a csapból nálunk tisztított víz folyik -évekkel ezelőtt beruháztunk egy víz-revitalizálóra- de ha nem itthon vagyok, akkor azzal a vízzel öntöm fel,
ami van, ami a csapból folyik vagy a kútból merjük....
A napokban leggyakrabban pitypang kerül a vízbe, meg citromfű, csalán, illatos ibolya, esetleg néhány árvácskaszirom, tavaszi kankalinvirág, százszorszépvirág, ragadós galaj, cickafark, kerek repkény, kakukkfű, mondom, amit a kertben találok.
(Akinek nincs kertje, csak megbízható tisztaságú helyről gyűjtsön, csak azt amiben biztos.)
Amennyiben valamelyik növényt nem tudom biztosan beazonosítani, bizonytalan vagyok,
akkor inkább nem fogyasztom.
(Mellesleg vannak remek csoportok, ahol segítséget nyújtunk egymásnak a növény felismerésével kapcsolatban. Csak keresni kell, megtanulni meg mindent (majdnem mindent) meglehet.)
Áldott állapotban lévők fokozottan legyenek körültekintőek!
"Minden méreg, és semmi sincs méreg nélkül,
csupán a mennyiségtől függ, hogy valami méreg-e, vagy sem." (Paracelsus)
De jó ez!
VálaszTörlésVRJúlia <3
TörlésKöszönöm.
Máris indulok a kertbe. Úgyis éppen pitypangot készülök gyűjteni szörpnek, méznek... :-)
VálaszTörlésRemélem hamarosan lesz időm hosszabban ideülni és elmerülni. <3
Csipkerózsa <3
Törlésén is remélem, hogy lesz időd azt csinálni amit legjobban szeretnél :)
Akkor a pitypangméz után ezzel folytatom! Köszönöm! Megint nagyon hasznos dolgot tanultam Tőled! :-)
VálaszTörlésAmelie <3
TörlésNagyon köszönöm.
Már a látványa is csodálatos, nagyon szép képet csináltál! Az allergiám miatt nem mernék ilyesmit reszkírozni, de nincs is rá lehetőségem ilyen szépségeket szedni. De ha megengeded, azért a lányokkal a Hoxán megosztom, hagy tanuljanak.
VálaszTörlésKedves G.Marta <3
TörlésBízom benne, hogy örülnek, nekem meg nagyon megtisztelő.
Sajnálom az allergiád...viszont amire nem vagy (orgona? fűszernövények, gyümölcsök ha jönnek) azt tehetsz vízbe, nagyon finom lesz a víz, és a gyümölcsöt is megtudod enni belőle :)
szépséges,
VálaszTörléscsak nem tudom, nem keserű a pitypangtól?
Katalin <3
Törlésnagyon szeretem a pitypangot, csak úgy leveszem és elrágcsálom, így én nem érzem keserűnek a vizet. Csináld más virággal, gyümölccsel :)