Rendszeresen készítek túróból gnocchit.
Igaz az alaptészta mindig ugyanaz, de mégis mindig más lesz :)
Miért(?) hát mert mindig kerül bele valami friss vagy szárított zöld, fűszer, gyógynövény, vadnövény :)
ami éppen van a kertben vagy a fűszeres polcon.
Attól is mindig más, hogy milyen mártást kap: sajtmártás, vagy csak vaj, paradicsomos,
talán pont a mártás készül gyógynövényből.
Mennyei, a Családom rajong érte. Ha van otthon túró akkor gyorsan megvan.
Túróból készült gnocchi, aszalt paradicsomos mártásban
Hozzávalók
gnocchihoz
500 g túró, a szárazabb fajtából (vagy ricotta)
250 g rétesliszt
2 db tojás
2 ek olaj
tengerisó
1 kisebb csokor petrezselyem
formázáshoz
1-2 ek olaj
mártáshoz
1 maréknyi olívaolajban tárolt aszalt paradicsom
1 üveg (330 g) egészben eltett paradicsom (házi)
fokhagyma
tengerisó
frissen őrölt bors
aszalt paradicsomos olívaolaj
tálaláshoz
friss bazsalikom
esetleg parmezán
tálaláshoz
friss bazsalikom
esetleg parmezán
-A túrót egy tálba öntöttem, ráöntöttem a két darab tojást, sóztam,
hozzáadtam a tiszta száraz, apróra vágott petrezselymet, a 2 ek olajat.
- Összekevertem, majd hozzáadtam a 250 g réteslisztet.
(Lehetséges, hogy kevés lisztre szükség van még, ez függ a túró nedvességétől.)
- Elkészítettem a paradicsommártást.
Egy nagyobb serpenyőbe tettem az aszalt paradicsomos olajból,
rádobtam a szeletekre vágott fokhagymát, majd ráraktam az aszalt paradicsomból.
rádobtam a szeletekre vágott fokhagymát, majd ráraktam az aszalt paradicsomból.
Amikor kikúszott az illat, ráöntöttem az egész paradicsomokat, levestől mindenestől.
A fakanállal kissé szétnyomtam az egész paradicsomokat és pár percig hagytam hogy sűrűsödjön.
Tekertem rá borsot.
Tekertem rá borsot.
- Közben forraltam vizet.
- A tésztát kissé olajos munkafelületre tettem, szétlapítottam, hosszú hengereket sodortam belőle.
A hengereket kissé ellapítottam, majd egy habkártya segítségével feldaraboltam.
Minden tésztafalatra villával rányomtam.
- Több adagban kifőztem a gnocchikat. Amint feljön a víz tetejére, elég neki 1-2 perc.
- Közvetlenül a paradicsommártásba szedtem át, egy szűrőkanállal (lecsöpögtettem).
- A tésztát kissé olajos munkafelületre tettem, szétlapítottam, hosszú hengereket sodortam belőle.
A hengereket kissé ellapítottam, majd egy habkártya segítségével feldaraboltam.
Minden tésztafalatra villával rányomtam.
- Több adagban kifőztem a gnocchikat. Amint feljön a víz tetejére, elég neki 1-2 perc.
- Közvetlenül a paradicsommártásba szedtem át, egy szűrőkanállal (lecsöpögtettem).
- Frissen/nyersen szórtam meg a bazsalikommal.
A nudli formázásához egy részletesebb segítség, itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/02/nudli-vagy-gnocchi-makos.html
Túróból gnocchi kéksajt mártással, itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/02/turobol-gnocchi.html
Tésztájában spenótos gnocchi, itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/04/spenotos-turos-gnocchi.html
Inycsiklando! Biztos kiprobalom.
VálaszTörlésAndy <3
Törlésköszönöm :)
ú de nyami és de jó ötlet!!
VálaszTörlésNikimanó <3
TörlésÖrülök, hogy tetszik :)
Ma ez lett vacsorára. Petrezselyem helyett medvehagymát kevertem a tésztához. Fenomenális lett, köszönjük.
VálaszTörlésJoli <3
Törlésnagyon örülök, hogy ízlett, a medvehagyma zseniális!
Örömmel :)
Husvetrol maradt fel kilo turom. Jo hogy tegnep beneztem hozzad, mert igy most a legjobb helyre kerult. Nagyon finom lett, koszonom!
VálaszTörlésTemesiSz <3
TörlésNagyon örülök :) azért vagyunk hogy inspiráljuk egymást :) Egészségetekre!