2014. február 1., szombat

Feketeretek-csipsz



Mit kezdjen az ember 2 db hajtásnak indult fekete retekkel,
(ha már nyersen nem fér több a gyomrába)?




Csipszet készítettem belőle :)

Magamnak kellett késői ebédet kitalálnom, mert a Férfiak elmentek a 33 km-es 
Egy könnyű főzés nélküli :) levest ettem és ezt a finom csipszet.


 


Feketeretek-csipsz 


Hozzávalók
fekete retek
....
olaj a sütéshez


A retkeket megtisztítottam, a zöldjét azon nyomban megettem (Isteni zsenge, enyhén csípős).
Az uborka gyalun a retket leszeleteltem.
Közben olajat forrósítottam (170 fok) és benne 2x-re megsütöttem.
Papírtörölközőre raktam ki.

Nagyon gyorsan sült, percek alatt az összes kész lett.
Nem tettem rá semmit, sót sem, önmagában nagyszerű volt.


 A Fekete retek gyógyhatásairól itt írtam:


Zellergumóból, sárgarépából, céklából, sütőtökből,.... is nagyon finom a csipsz :)











2 megjegyzés:

  1. Ez zseniális ötlet újra!!!!! Fogok csinálni!!!! Mennyire jobb ilyet rágcsálni ,mint bármi boltit.
    Sajnos a kedvencem,a sütőtök most kimarad,mert a zöldségesnél csak az a rovátkás van,ami nem finom.A síma héjú a jó ízű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mamka <3
      Igazad van :) bármit készítünk mi magunk, az jobb :)
      Igen sajnos, a jó sütőtök már fogy....

      Törlés