Follow by Email

2014. február 6., csütörtök

Bögrés mákos marcipánnal





Már olyan régen sütöttem édességet,
 hogy lelkiismeret-furdalásom volt a Családommal szemben :)
Így készítettem ma egy mákos süteményt, engesztelésül  :)  került bele marcipán és
 fekete ribizlis mascarponekrémet kevertem hozzá :)


 


Bögrés mákos marcipánnal

Hozzávalók
200 g-os bögrével mértem

1 bögre rétesliszt
1 bögre finomliszt
1 bögre darált mák
1/2 bögre házi vaníliás kristálycukor
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
pici só
1 (lapos) tk szódabikarbóna
2 db tojás
+ 100 g natúr marcipán


 


A sütőt bekapcsoltam 175 fok (légkeverés).
A kapcsos tortasütő koszorú formáját kikentem vajjal és behintettem rétesliszttel.
A száraz hozzávalókat alaposan összekevertem. 
 A marcipánt apró kockákra vágtam és azt is belekevertem.
 A tojásokat szétválasztottam. 
A sárgákat összekevertem a tejjel és olajjal, a fehérjéket habbá vertem.
Összeállítottam a tésztát, úgyhogy elsőre csak a hab 1/3-át  kevertem bele, 
Majd a többi habot óvatosan hozzáforgattam a masszához.
A sütőformába kanalaztam és az előmelegedett sütőben tűpróbáig sütöttem (ez 30 perc volt nekem).




Megjegyzés
- Lehet tepsiben is sütni. 
- Nagyobb család estén lehet duplázni a mennyiséget, mert ez nem sok.
- Nem édes, lehet 1 bögre cukorra emelni a mennyiséget.
- A marcipán elhagyható, illetve tehetünk csokoládét, 
aszalt gyümölcsöt vagy friss, mirelit, befőtt gyümölcsöt.


 


Fekete ribizlis mascarponekrém

100 g fekete ribizli, (saját, natúr, minden nélkül eltett-befőtt, nedvesen dunsztolt)
200 g mascarpone
3 ek savóméz

Az egészet habosra kevertem.













6 megjegyzés:

  1. MOSTAZONNAL megyek sütni. Aztán mutatom a végeredményt. :o)))))))

    VálaszTörlés
  2. Játékra hívlak. Ha van kedved hozzá, nézz be hozzám :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretnék Neked levelet írni. Hová? az én címem a blogon.
      Üdv.

      Törlés
  3. Nagyokat nyelek.:) Sütnöm kell!:)

    VálaszTörlés