Szorgalmasan gyártom a joghurtot és
szorgalmasan gyártom változatos formákban az ízesített krém és ivójoghurtot.
A legutóbbi bejegyzésemben ismertetett "dunsztos" joghurt, tökéletesen bevált,
nem csak napok múlva, hanem bő egy hét távlatában is tökéletesen jó a joghurt.
A állag és állapot romlásnak csepp jelét sem mutatja.
Ehhez -hangsúlyozom újra- teljesen légmentesen zárom le a joghurt kultúrát és
tejet tartalmazó üveget és így teszem melegre, a dunsztos kosárba. Itt alakul joghurttá.
Minimum egy éjjel szoktam így hagyni.
Ezt követően kerül a hűtőbe.
Igényünknek megfelelően ízesítem a továbbiakban.
Ízesítve is tárolok a hűtőben, hogy a Gyermekem mindig találjon,
így nem kell noszogatnom, hogy egyen belőle.
Most minden nélkül eltett fekete ribizlivel ízesítettem,
egy kevés savómézzel édesítettem és tejjel hígítottam.
A joghurt nálunk is mindennapos eledel. Mióta -Veled párhuzamosan- rájöttem a dunsztolós technikára, hetente 2-3 liter tejből készítem. Eddig kecsketejből is, most már csak tehéntejből. Minden napi vacsorám: 1 savanyú alma lereszelve, 1 tk fahéj, kiskanálnyi méz (most már savóméz), kb. 2 dl joghurt. Jól összekeverem, és megeszem.:-)
VálaszTörlésNyami :) nagyon finom :)
TörlésEgészségedre!
<3
Mi is imádjuk és rendszeresen készítem is :))) Egy "kecskés" barátunk jóvoltából kaptam fagyasztva szárított joghurtkúltúrát ...így nem kell mindig gondoskodnom oltóanyagról.
VálaszTörlés