2014. február 16., vasárnap

Mogyorós csokoládégolyók



Ajándékba készítettem ezt az édességet csokoládé kedvelő Barátomnak.
Gyógyír fájó sebekre....




Pirított mogyorós csokoládégolyók


 


Hozzávalók
200 g 72 % étcsokoládé
1 dl habtejszín
20 g teavaj
+
50 g étcsokoládé
pár szem mogyoró


A mogyorót szárazon lassú tűzön megpirítottam. A héját ledörzsöltem. Kihűtöttem. 





A pirított tiszta mogyoró 3/4-et részét, egy nagy késsel apróra vágtam.
A csokoládét gőz fölött összeolvasztottam a habtejszínnel és a vajjal. 
Belekevertem az apróra vágott mogyorót.
Hagytam teljesen kihűlni, majd villával átkevertem. 
3 cm átmérőjű golyókat formáztam belőle*.


 


Az 50 g csokoládét külön, tiszta edényben felolvasztottam gőz fölött.
A mogyorós golyókat egy mártóvilla segítségével a csokoládéban megforgattam,
 majd a fóliára visszarakosgattam*.
Tetejüket kevés apróra vágott mogyoróval, illetve néhányat egész mogyoróval díszítettem.


 


*A nedves munkapultra folpack fóliát feszítettem, erre rakosgattam, erről könnyen feljön. 
A mártás után lefolyó csokoládé veszteség nélkül felszedhető róla. 
Persze ha valakinek van márványlapja vagy üveglapja, akkor az is jó megoldás.
 










4 megjegyzés:

  1. Egyszerű, gyorsan elkészíthető nasi, és nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt muszáj lesz kipróbálnom. Imádjuk a csokoládét...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csipkerózsa <3 a pirított mogyorós nagyon finom...

      Törlés