Mindennap készítek valami hideg finomságot: fagylaltot, vagy hideg levest, szószt, joghurtot, stb.
Joghurtos málnafagylalt
Hozzávalók
400 gr friss málna
100 gr görög típusú joghurt
250 ml habtejszín
100 gr szőlőcukor
Egy kancsóba* tettem a hozzávalókat, 1 marék málna kivételével.
A botmixerrel összeturmixoltam, és betettem 2 órára a fagyasztóba.
Ennyi idő alatt alaposan megdermed.
Most dönthetünk, hogy géppel vagy gép nélkül folytatjuk.
Amennyiben géppel, akkor öntsük a gép tartályába, és bízzuk rá.
Amennyiben géppel, akkor öntsük a gép tartályába, és bízzuk rá.
Akinek nincs, az öntse egy laposabb dobozba (amibe nem baj ha belefagy), majd óránként
(a 2 óra után) keverje át, vagy felejtse ott pár órára.......
A félretett málnaszemekkel díszítettem, de előtte raktam a pohár aljára, a fagylalt alá :)
* A botmixer tartálya 500 ml-es, ha nagyobb mennyiségből készítek fagylaltot,
akkor egy "henger alakú" kancsóba teszem, mert abban könnyű kifröccsenés nélkül összeturmixolni,
majd az üzemelő gépbe is könnyen beletudom önteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése