Keveset írok mostanában.
Oka több is van.
- Az egyik, hogy nincs elég fény fotózni.
Napi rendszerességgel főzök, délután 4-5 óra felé ebédelünk, ekkorra vagyok kész.
Tálalok, ebédelünk és már sötétedik.
- A másik, hogy másnap már nincs mit fotózni.
Általában csak annyit főzök, amit elfogyasztunk, nincs maradék.
- Nyerset is eszünk rendszeresen, de naponta még sem mutathatom
a tyúkhúr-turbolya-csalán triót és a sárgarépa-cékla-zeller salátát.
Sőt iszunk is :) frissen turmixolt/centrifugált leveket, de kis különbséggel mindig ugyanazt:
cékla, sárgarépa, zeller, burgonya, fekete retek, citrom, gyömbér.
A házi savanyú káposztából (nyersen), remek salátákat lehet készíteni:
zöldekkel, magokkal, ezzel-azzal, mindig változatosan tehető az asztalra.
zöldekkel, magokkal, ezzel-azzal, mindig változatosan tehető az asztalra.
Most került hozzá póréhagyma, medvehagyma, petrezselyem, hónapos retek,
élesztőpehely és feketekömény.
Szőlőmagolajjal locsoltuk meg.
Savanyú káposztából saláta máskor
A savanyú káposzta hatásairól itt írtam:
Gyömbéres, lila hagymás:
Friss zöldekkel:
Tavaszias:
Sárgarépás:
Csalánról:
Tyúkhúrról:
A kertben :)
Krókusz és Citromillatú kakukkfű |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése