Köles, vaníliamagokkal, narancsos mézzel ízesítve,
felvert habtejszínnel összeforgatva.
Meggybefőttel és illatosra pirított dióval rétegezve.
Percek alatt összeállítható desszert, ami időt vesz igénybe, az a köles előkészítése.
Dióból érdemes egyszerre többet pirítani és légmentesen lezárva tárolni.
Kölespuding
4 adag
Hozzávalók
15 dkg köles
2,5 dl habtejszín
1 ek méz (narancsos méz)
himalája só
vanília magjai (3 cm-es darabból)
+
házi meggybefőtt (más)
1 marék dió pirítva, aprítva
- A köles 5x megmostam, majd 2x-es + 1 dl mennyiségű vízben, kevés sóval megfőztem.
(Addig melegítem, míg elfogy róla a víz, ekkor lefedem, kikapcsolom a hőt és hagyom,
hogy magába szívja az összes nedvességet. Közben nem kevergetem, nem keverem meg.)
Hagytam kihűlni.
- A hideg habtejszínt habbá vertem.
- A kölest elkevertem a narancsos mézzel és óvatosan összeforgattam a habbal.
- Poharakba rétegeztem a savanykás, illatos meggybefőttel.
Tetejére pirított diót szórtam.
A kertben :)
Leánykökörcsin / Pulsatilla grandis :) |
Krókusz :) |
Ezt ma én is kipróbálom ♥
VálaszTörlésswatwork :)
TörlésEgészségedre!