Előző nap rizssalátát készítettem.
A hozzávaló rizst megdupláztam, dupla mennyiséget főztem.
Már akkor kigondoltam, hogy elkészítettem, ezt a remek rizsgombócot.
Padlizsánsalátával, csírákkal, nyers céklasalátával, tápláló késői ebéd kerekedett belőle.
(Később könnyű kölespuding zárta a napi étkezést.)
Céklás rizsfasírt
Hozzávalók
1 cs (2 dl) barnarizs (dm/alnatura)
1 marék zabpehely
1 nagy vagy 2 kisebb cékla
1 nagy krumpli
2 db nagy vagy 3 kisebb tojás
2 ek olívaolaj
fűszerek: rozmaring, csombor, só, bors,
+
zsemlemorzsa
+
olaj a sütéshez
- A rizst 2x-es mennyiségű vízzel megfőztem, sóztam és rálocsoltam az olívaolajat.
- A céklákat és krumplit megtisztítottam és lereszeltem (apróra).
- A rizst, zabpelyhet, reszelt céklát, krumplit, tojást és fűszereket összekevertem.
- Gombócokat formáztam (kb. 3 cm átmérőjű) és megforgattam morzsában.
- Olajat forrósítottam és aranybarnára sütöttem.
Padlizsánsaláta
Hozzávalók
1 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
só
olívaolaj
petrezselyem
só
citromlé
frissen őrölt bors
A padlizsánt megmostam, szárazra töröltem, felkockáztam.
A fokhagymát tisztítottam és felszeleteltem.
Serpenyőben kevés olajra tettem, enyhén meghintettem himalája sóval és közepes tűzön átsütöttem.
Kevés citromlét facsartam rá, és frissen vágott petrezselyemmel megszórtam.
Nyers céklasaláta
Hozzávalók
cékla :)
A céklát tisztítás után lereszeltem és kész :)
Útközben :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése