Nyers spenótsaláta, más zöldekkel.
Első szedésű spenót a Barátnőmtől ajándékba.
Friss, zsenge, ropogós, az íze, már-már édes!
Az első találkozót vétek lett volna hőkezeléssel elrontani.
A zöldturmixot, és salátát készítettem belőle.
A zöldturmixot, és salátát készítettem belőle.
A medvehagyma, újhagyma, tyúkhúr a kertből, uborka, póréhagyma a piacról.
Feketeköménnyel szórtam meg.
Feketeköménnyel szórtam meg.
A bent átteleltetett chili már virágzik, de a virág még lehullott.
Nem ment kárba, a salátát ékesíti :)
Nem ment kárba, a salátát ékesíti :)
Véleményem szerint a salátákat nem kell öntettel / dresszinggel túlbonyolítani,
mert az összetevők önmagukban tökéletes ízharmóniát alkotnak.
Elég egy kevés citromlé vagy könnyű ecet* és finom hidegen sajtolt olaj.
Olajos magvakkal, pelyhekkel, friss házi kenyérrel vagy pirítóssal,
(időnként joghurttal, sajtokkal, párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel, stb.)
feledhetetlen lakoma.
feledhetetlen lakoma.
*Ecet
Saját készítésű virág és gyümölcseceteket használok (kivétel balzsamecet).
A blogon számtalan ötletet megosztottam, hogyan készítek ízesített eceteket alma illetve
szőlőecetből, virágok, fűszerek és gyümölcsök hozzáadásával.
Az almaecet készítésével több bejegyzésben is foglalkoztam,
és szintén írtam a virágokból és gyümölcsökből erjesztett ecetekről.
Lásd a tartalomjegyzéket, jobbra fent a link.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése