Follow by Email

2014. december 1., hétfő

Méz és vaj, mézes vaj....




Eljött a Karácsonyi készülődés ideje.
Ezzel a mennyei mézes vajjal kívánok minden Olvasómnak örömteli hangolódást.




 Nem recept, csak egy ötlet.
Egy megoldás arra az esetre, ha szeretjük a mézes vajas kalácsot vagy kenyeret, 
meg a gyermekeink is szeretik, de nem szeretjük, ha a kincset érő méztől minden ragad.
Bár csodálatos látvány, amikor a kicsike ujjacskákon csorog le az édes "manna", 
de az már kevésbé, amikor a hajacskáján is.
Akkor is jó megoldás, ha a tízóraira szeretnénk vajas-mézes kenyeret csomagolni,
az pedig ráadás, hogy így a vaj mindig kenhető....





Teavajat   -kenhető állagút-  összekevertem ugyanannyi mézzel.
Villával készítettem, de nagyobb mennyiségnél praktikus segítség lehet a habverő.

Nem szükséges hűtőben tárolni, de lehet.

*

Az elkövetkező napok egyikén "játékot" indítok a blogon. 
A játékban résztvevők között könyveket (a Bioenergetic kiadó jóvoltából) 
és kézzel készült, növényi összetevőket tartalmazó szappanokat (saját alkotás) sorsolok ki.
A játék részletei hamarosan.








10 megjegyzés:

  1. Kb. 40 éve, általános iskolás koromban kaptunk mézes-vajas kenyeret uzsonnára, nagyon szerettük :)

    VálaszTörlés
  2. Igaz, hogy én nem szeretem mézes- vajas krémet, de külön külön nagyon kedvemre való mindegyik :) Örömmel jövök majd játszani :) <3

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon finom, apróra vágott fokhagymát is szoktam rá tenni. :)
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Férjem imádja, a mézes fokhagymás pirítóst :)
      Köszönöm az ötletet!

      Törlés