"Van másféle?" tette fel a kérdést Barátnőm.
Mindketten tudtuk, hogy nem az elégedetlensége miatt kérdezte...
Mandulagrillázsos marcipános trüffel
Hozzávalók
100 g habtejszín
100 g marcipánmassza (aldi)
100 g fehér csokoládé
50 g 90 %-os kakaótartalmú étcsokoládé
50 g mandulaforgács
25 g cukor
"gondolatnyi" só
+
bevonat
mandulagrillázs
50 g mandulaforgács
25 g cukor
A habtejszínt felmelegítettem (nagyon lassú tűzön), belekevertem a darabokra vágott marcipánt.
Elzártam a tüzet, és beleolvasztottam, elkevertem a darabokra tördelt csokoládékat.
A mandulaforgácsot (az összeset, tehát 100 g) száraz serpenyőben felmelegítettem.
(Tényleg csak addig amíg a serpenyő felmelegszik.
Gyorsan kell dolgozni -lassú tűzön- hisz nagyon vékonyra szeletelt,
magas olajtartalmú alapanyagról van szó.)
Rászórtam a cukrot (mind, tehát 50 g), meghintettem a sóval és állandó kevergetés mellett "karamellizáltam".
Kihűtöttem, majd az ujjaim közé csippentve összetörtem
(éppen csak, inkább az egész lapokat... volt a cél).
A langyosra hűlt marcipános masszába kevertem a grillázs felét.
Teljesen kihűtöttem.
Golyókat formáztam belőle, majd a mandulagrillázs másik felébe forgattam.
Papírkapszlikba ültettem.
Zárható dobozban, a hűtőben tárolom fogyasztásig.
jobb tárolási módot tudok: a hasamban. :D
VálaszTörlés:))))))))
TörlésN. D.
Törlésnagyon izgat Téged :)