2014. december 31., szerda

Mandulagrillázsos marcipános trüffel



"Van másféle?" tette fel a kérdést Barátnőm.
Mindketten tudtuk, hogy nem az elégedetlensége miatt kérdezte...





Mandulagrillázsos marcipános trüffel

Hozzávalók

100 g habtejszín
100 g marcipánmassza (aldi)
100 g fehér csokoládé 
50 g 90 %-os kakaótartalmú étcsokoládé
50 g mandulaforgács
25 g cukor
"gondolatnyi" só
+
bevonat
mandulagrillázs
50 g mandulaforgács
25 g cukor

A habtejszínt felmelegítettem (nagyon lassú tűzön), belekevertem a darabokra vágott marcipánt.
Elzártam a tüzet, és beleolvasztottam, elkevertem a darabokra tördelt csokoládékat.

A mandulaforgácsot (az összeset, tehát 100 g) száraz serpenyőben felmelegítettem.
(Tényleg csak addig amíg a serpenyő felmelegszik.
Gyorsan kell dolgozni  -lassú tűzön-  hisz nagyon vékonyra szeletelt,
magas olajtartalmú alapanyagról van szó.)
Rászórtam a cukrot (mind, tehát 50 g), meghintettem a sóval és állandó kevergetés mellett "karamellizáltam".
Kihűtöttem, majd az ujjaim közé csippentve összetörtem
 (éppen csak, inkább az egész lapokat... volt a cél).

A langyosra hűlt marcipános masszába kevertem a grillázs felét.
Teljesen kihűtöttem.

Golyókat formáztam belőle, majd a mandulagrillázs másik felébe forgattam.
Papírkapszlikba ültettem.


 


Zárható dobozban, a hűtőben tárolom fogyasztásig.








3 megjegyzés: