Ugye kiderült, ez egy sorozat :)
Az első: Narancsos marcipános bonbon.
A második: Mandulagrillázsos marcipános trüffel.
Ez a harmadik :)
Mandulagrillázsos fehér csokoládés bonbon
Hozzávalók
100 g habtejszín
100 g marcipánmassza (aldi)
100 g fehér csokoládé
50 g mandulaforgács
25 g cukor
"gondolatnyi" só
+
bevonat
90 %-os kakaótartalmú étcsokoládé (50 g elég volt)
A habtejszínt felmelegítettem (nagyon lassú tűzön), belekevertem a darabokra vágott marcipánt.
Elzártam a tüzet, és beleolvasztottam, elkevertem a darabokra tördelt fehér csokoládét.
A mandulaforgácsot (50 g) száraz serpenyőben felmelegítettem.
(Tényleg csak addig amíg a serpenyő felmelegszik.
Gyorsan kell dolgozni -lassú tűzön- hisz nagyon vékonyra szeletelt,
magas olajtartalmú alapanyagról van szó.)
Rászórtam a cukrot, meghintettem a sóval és állandó kevergetés mellett "karamellizáltam".
Kihűtöttem, majd az ujjaim közé csippentve összetörtem
(éppen csak, inkább az egész lapokat... volt a cél).
A langyosra hűlt marcipános masszába forgattam a grillázst.
Teljesen kihűtöttem.
Gőz fölött megolvasztottam a "bevonó" csokoládé 2/3-át, levettem a gőzről és elkevertem.
Beletettem a maradék 1/3-ot és hagytam hogy felolvadjon,
egyúttal visszahűtse a megolvadt csokoládé hőmérsékletét.
A szilikon csokoládéformát alaposan kikentem az olvadt csokoládéval.
Betettem a hűtőbe 30 percre, ezalatt szépen megkeményedett.
Az üregeket feltöltöttem a grillázsos fehér csokoládés krémmel.
Végül az olvadt csokoládéval lezártam a bonbonokat.
Hűtőbe tettem.
5 óra elteltével szedtem ki a formából.
Fogyasztásig, dobozba zárva hűtőben tartom.
Szeretetrehangoltan a Facebookon :)
Jó lenne most hűtőnek lenni Nálad. :)
VálaszTörlés:)
TörlésVendégnek sem rossz :) gyere bátran....
Köszönöm, talán ha jobb idő lesz. ÓÓÓ most látom, hogy nem írtam alá. Enézést.
TörlésErzsi
Erzsi <3
Törlés