2014. december 9., kedd

Aszalt áfonyás omlós keksz



Ez is olyan "alapreceptféle".


 


Az aszalt áfonya más aszalt gyümölcsre cserélhető, vagy apróra vágott diót, mandulát is lehet beletenni, 
de roppant finom kókuszpehellyel (a dm-ben és a mullerben szinte mindig kapható).
Sőt darabokra vágott csokoládéval szintén remek. 
Simán is hagyhatod, majd a kisült sütiket lekvárral összeragaszthatod vagy könnyű krémmel.
Lehet kiszúróval kiszaggatni (de akkor inkább kevesebb (150 g) vajat tegyünk bele), 
de lehet kis golyókat formálni belőle, majd egy villával laposabbra nyomni.
(A JóságSüti-s  Ízes-Mázos Lotti pedig megolvasztja a vajat úgy teszi bele, 
és kevés sütőport is ad hozzá, akkor akár nyomózsákkal is formázható. 
Ízes-Mázos receptjét persze nem találtam, de keresem...
Íme itt van :))
Szóval készítsd ízlésednek megfelelően :)




Aszalt áfonyás keksz

Hozzávalók
250 g finomliszt
200 g hideg teavaj
csipet só
50 g házi vaníliáscukor
+
100 g aszalt áfonya

A tészta hozzávalóit összemorzsoltam, 
majd hozzáadtam az aszalványt és az egészet a kezem melegével összeállítottam.
(Össze fog állni, de ha gondolod, adj hozzá 1 ek hideg vizet, úgy könnyebben fog.)
Letakartam és hagytam 30 percet pihenni.
Közben előkészítettem egy tepsit, sütőpapírral letakartam, a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Az aszalt áfonya nélküli részből készítettem egy picike fenyőformát,
 ehhez a tésztát vékonyra nyújtottam.




 A többiből 3 cm átmérőjű golyókat formáltam, tepsire raktam és villával kissé ellapítottam.
A forró sütőben 8-9 perc alatt készre sütöttem.




Emlékeztető :)
Holnap éjfélig tudtok "jelentkezni" az "Ajándékok Nektek" sorsolásra :)






4 megjegyzés: