2014. augusztus 11., hétfő

Paradicsom befőzés ajánló (tartósítószer nélkül)



Hetek óta a legnépszerűbb bejegyzések a blogon, a paradicsom tartósítással kapcsolatos írásaim.
Persze megértem, hisz jó évet írunk paradicsom termést illetően.


 


Mindenkinek fontos, hogy hogyan tud a legrövidebb idő alatt megmenteni a ízletes termésből télire,
 és egyre több embernek fontos, hogy hogyan tud tartósítószer nélkül befőzni.
Nálam pedig a tartósítószer kizárva, amennyiben rajtam múlik, nem kerül a családom asztalára.
Mint sokszor írtam már, a tartósítás titka nem a tartósítószerekben van, hanem az egészséges zöldség/gyümölcsben, a tisztaságban (alapanyag, eszközök, üvegek, kupakok) és a megfelelő ideig tartó hőkezelésben (melegítés, forralás, száraz dunszt, vizes dunszt vagy gőzölés) rejlik.
A részletekről itt írtam:





Csokorba gyűjtöttem :) a paradicsomos bejegyzéseket.

A paradicsomlét legegyszerűbben így készítem:
A lecsót pedig így:
A töltött paprikát, így:
Szoktam eltenni paradicsomot egészben, itt írtam hogyan csinálom:
Készíthetünk lekvárt is paradicsomból:




Paradicsomtartósítás aszalva :)
Aszalt paradicsom tárolás
Szárazon:
Olívaolajban (ne zavarjon, hogy más is van az üvegben, nyugodtan teheted csak a paradicsomot):




A választék a kamrapolcomon az idén is bőségesebb, remélem a blogra is kerül majd új ötlet.




Egy kedves Barátomnál kapható étkezési és befőzési célra paradicsom.
Melinda, többféle paradicsomot termel, nem használ vegyszert a kertjében.
A veresi piacon szerdánként megtalálható, de ürömi és hatvani átvétel is lehetséges.
Előtte, telefonon egyeztetés ajánlott, hivatkozni lehet rám.
Boros Melinda őstermelő telefonos elérhetősége: 36/20 9515321








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése