2014. augusztus 7., csütörtök

Croissant-ból szendvics






A croissant-tal is úgy vagyunk  -mint sok minden mással-   ha jót akarunk enni, akkor sütök.






Számomra ma már az elkészítése nem luxus, sem alapanyagban, sem időben. 
Nem kell bele "rengeteg" vaj, csak 12,5 dkg. 
Nem kell vele 1/2 napig dolgozni, kevesebb, mint 30 perc alatt a tényleges munka megvan. 
A tésztának persze meg kell kelni, erre időt kell szentelni, de közben végezhetem egyéb teendőim.
Így ha valaki megkívánja, mérlegelés nélkül a konyhában termek, hogy elkészítsem.
Szeretem csinálni. 
Ráadásul amikor croissant készül, biztos elég egy könnyű leves a késői ebédre, 
de vacsorára is tökéletes, vagy másnap reggelire, 10 óraira.
Finom forrón, melegen, langyosan, hidegen, de másnapra sem veszít vonzerejéből. 
(A képek másnap délben készültek.)





A recept már a blogon, ugyanúgy készítem, mint mindig, 
az utolsó kelesztési idő most is 2 óra hidegen, így kedvelem legjobban.

Az eredeti recept itt található:
Többféle kelesztési idővel próbálkoztam, sütöttem a tészta elkészítése után
Érdemes mindegyik bejegyzést átfutni, mielőtt elkészíted....










4 megjegyzés:

  1. Elkészítem. Vasárnap reggelre frissen a Családnak. Kecskesajttal, rukolával, paradicsommal, saját vajjal isteni reggeli lesz... <3 (Bori egészen biztosan egy nagy bögre kecsketejjel eszi majd...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csipkerózsa <3
      Bízom benne, hogy időd engedte és valóban megkóstoltátok :)

      Törlés
    2. Megkóstoltuk, finom volt, elfogyott. :-)

      Törlés
    3. Csipkerózsa :) örülök.

      Törlés