2014. augusztus 14., csütörtök

Zabkorpás cukkinifasírt



Ebben a bejegyzésben említettem, hogy mutatok pár cukkinivel készült finomságot,
amely lehet feltét, lehet egy saláta kísérője, lehet valamibe mártogatni, de magában is megállja a helyét.





A prósza után, itt a  következő sült cukkinis.
Szintén reszelt cukkini az alap.
Még a prószát készíthetjük más liszttel, ebben az esetben fontos hozzávaló a zabkorpa,
mert csak a zabkorpától lesz olyan, amilyen :)
Kell még hozzá tojás, mert az fogja össze, de a  fűszer, már lehet szabadon választott :)





Zabkorpás cukkinifasírt

Hozzávalók
70 dkg reszelt cukkini
25 dkg zabkorpa
2 db tojás
frissen őrölt bors
friss kapor

sütéshez
olaj

tálaláshoz
kovászos uborka

A cukkini terjedelmes darab volt (ez a fele), így meghámoztam.
A nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
Hozzáadtam a tojásokat, sóztam, borsoztam.
Összekevertem, hozzákevertem a zabkorpát.
Állni hagytam, még minden mást előkészítettem és megterítettem, mécsest gyújtottam az asztalra stb.
kb. 25-30 perc. Kell neki ennyi, hogy megduzzadjon a zabkorpa.
Lábosba ujjnyi olajat öntöttem és felforrósítottam.
(Érdemes nem nagy átmérőjűt választani, hogy ne kelljen sok olaj bele.)
Egyszerre 4 adag masszát raktam (evőkanállal) a forró olajba.
Papírtörölközővel borított tányérra szedegettem ki.





Sok-sok kovászos uborkával tálaltam és friss kaporral.



A kovászos uborka nálunk háromféleképpen készül:
- ahogy mindenki ismeri, kenyérrel :)






7 megjegyzés:

  1. Hasonló volt ma az ebédünk, de -zabkorpa híján- hajdinaliszttel keverve. Hétfőn kerül zabkorpa, és ezt is kipróbáljuk. Mert "most kell enni cukkinit, hiszen télen nincs a kertben". (idézet Boritól) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csipkerózsa és Bori <3
      Remek, én meg hajdinaliszttel nem ettem még :)

      Törlés
  2. Nálunk pedig holnap lesz a napja a zabkorpás cukkinifasírtnak. Szeretjük a cukkinit, és igen, most kell enni, most van a szezonja. :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága natimama <3
      Örülök :) egészségetekre!

      Törlés
  3. Ha nem nagy a cukkini, hanem kis apróka, akkor is meg kell hámozni, és a tönkölyt korpa is jó?
    Köszönettel: Ilcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ilcsi <3
      Nem, én a kicsit nem szoktam meghámozni.
      A tönkölykorpával nem készítettem, rossznak biztos nem rossz, kipróbálásra való :)

      Üdv :)

      Törlés