2014. augusztus 11., hétfő

Kókusztejes őszibarackleves (főzés nélkül)



Eljött az ideje az őszibarack érésnek.
Jó is ez, nagyon, na de azt is jelzi, hogy már augusztus van... Lassan ballagunk a nyárból, az ősz felé.




Kókusztejes őszibarackleves

Nem kell hozzá csak néhány őszibarack és félcsomag kókuszreszelék, kókuszvaj, 
meg egy kis méz, persze, némi víz.
Mindezt a turmixgépben rövid idő alatt krémesre turmixoltam, majd őszibarackszeletekre szedve tálaltam.

Hozzávalók
2 + 1 db nagy teljesen érett őszibarack
100 g kókuszreszelék (spar vagy dm. Alnatura)
400 ml víz (lehet több)
100 g méz
1 mk só
2 ek kókuszvaj




Megjegyzés
A só, ha jó só :) akkor szerintem jó dolog, tegyünk ebbe is csipetnyit.
A kókuszreszeléket teljesen apróra turmixoltam, ha zavart volna leszűrtem volna. 
Ebben az esetben  -tehát ha zavar-   akkor a kókusztejet készítem el előbb  -az itt mutatott módon
 majd utána turmixolom hozzá a barackot.
Turmixgép helyett használhatunk botmixert.
 A barackok héját lehúztam, könnyen lejött, a fán beérett barackok nagyon mások :) 
édesek, zamatosak, szaftosak.... 









4 megjegyzés:

  1. Egyik kedvencem, de kökusztejjel még nem próbáltam. Épp itt az ideje! <3 Nagyon ízletes lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva!
      Hidegen, nyersen készíted vagy főzöl egy alapot?

      Törlés
  2. Újabb kipróbálandó finomság. Talán találok még néhány szép barackot a fán...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bízom benne...de tudom, úgyis kitalálsz hozzá más gyümölcsöt...:)

      Törlés