2013. október 25., péntek

Török töltött pogácsa....



Duendénél találkoztam vele, az útmutatása alapján bejártam az "útvonalat"
 majd "hazataláltam" a saját konyhámba :) hogy elkészítsem, 
ezt a sokféle töltelékkel készíthető sós "pogácsát".





A töltelék nálam:
- Feta sajt és olívaolajban eltett aszalt paradicsom és fokhagyma
- Kék sajt és érett körte, frissen őrölt bors
 Az előbbi konyhákban pohárral, csészével mértek, én megmértem g-ban, 
illetve megadom nekem mennyi lisztet vett fel. Kedve szerint választhat mindenki :) 




Török töltött pogácsa

Hozzávalók
Tészta
2 db tojás
250 g joghurt
 125 g olaj
14 g (nem egész 1 cs. alnatura/dm) sütőpor
550 g finomliszt (nekem ennyit vett fel)
1 tk só
 
töltelék
1 doboz kék sajt (Castello)
körte
frissen őrölt bors

1 doboz (kicsi) feta sajt
1 marék aszalt paradicsom
fokhagyma

tetejére
1 db tojás

A sütőt bekapcsoltam 180 fokra (légkeverés). Két tepsire sütőpapírt tettem.
A tojásokat elkevertem a joghurttal, olajjal, sóval, majd tettem hozzá egy adag lisztet, a sütőport, 
ezt is elkevertem, majd apránként még lisztet.
Kellemesen puha, de nem lágy tésztát készítettem, letakartam és hagytam pihenni.
Elkészítettem a töltelékeket.
A sajtokat villával összetörtem. 
Az aszalt paradicsomot ollóval összevágtam, hozzányomtam a fokhagymát.
A körtéket apró kockára vágtam és jó sok borsot tekertem rá.

A tésztából kis golyókat formáztam, majd egyenként kerek lappá kinyújtottam. 
A közepébe hosszan a töltelékből halmoztam, majd két oldalról felhajtottam a tésztát. 
A tészta két végét összenyomtam. Olyan papucs formája lett.
A tepsire sorakoztattam, majd a kissé felvert tojással lekentem.
Egyszerre tettem a forró sütőbe a tepsiket, majd félidőben megcseréltem (alsó-felső, felső-alsó).

20 db 12-14 cm x 4-5 cm  nagyságú papucsaim lettek.

 Sándornál található videó :)


 
http://www.youtube.com/watch?v=8leQfob33o4#t=16



Nálunk a körte-kék sajt páros volt a nyerő :)







 






7 megjegyzés: