2012. november 20., kedd

Cipőápoló természetesen....

 
Hallottak már ehető cipőápolóról?
 
Nem őrültem meg:) a Férjem kérésére készítettem ezt a "krémet".
 
 
 
 
A Kéktúráról hazatérve, elpanaszolta, hogy hiába a legjobb impregnáló készítmény,
van olyan pont a bakancson ami átnedvesedik. 
 
 
 
 
Ugye tudok készíteni valamilyen krémet?
Találjak már ki valamit....
Hümmögtem kicsit, na de ilyen kedves feltételezésnek nem tudtam ellenállni:
kérem szépen az én drága FÉRJEM még erre is képesnek tart:) Hát nem kedves:)))
Halogattam a dolgot, közben utána is néztem kedves oldalaimon, de nem találtam ötletet, a terpentinben kimerült, illetve felmerült még a birkafaggyú, na de azt azért nem....
 
Gondoltam egy nagyot:) és a kedvenc tisztított vajamat, a kedvenc méhviaszommal összeolvasztottam
(4:1 arányban) és tégelybe töltöttem.
Ezzel megoldottnak tekintettem a kérést.
 
Nagy örömmel kente a Férjem a bakancsokra és most együtt várjuk a próbát.
Ki tudja, még az is lehet, hogy működik:))) vagyis nem ázik be a bakancs ahová kente....
Egy biztos a normál bőrből készült cipők ragyognak, mint Salamon töke, a bőr puha, selymes tapintású, ápolt külsőt takar, a tiszta belsőről pedig szódabikarbónával gondoskodtam.
( A cipő belsejét beszórom szódabikarbónával, úgy is hagyom, majd legalább egy éjszaka elteltével egyszerűen kiporszívózom.
A szódabikarbóna szagtalanítja és az esetleges nedvességet is magába szívja:)
 
Tehát a bőrcipők ápolására megfelelő, a vizesedés ellen meg: majd kiderül...
Hírt adok majd róla:)



 
 
 
 

8 megjegyzés: