Amikor elkészíted, ajánlott minimum 30 percet hűteni,
majd fogyasztás előtt, minimum 30 percet szobahőmérsékleten tartani.
Ez a mennyiség 8-10 adagra osztható.
Bár nagyon kevésnek tűnik, hidd el elég lesz, hisz nagyon "gazdag" csokoládékrém.
Tömény gyönyör.
Tömény gyönyör.
Minden csészéhez bőségesen kínáltam friss mentalevelet.
Amennyiben nem szeretnél mentalevelet, akkor kóstolhatod csipetnyi különleges sóval,
esetleg más fűszerrel....
A Jamie Oliver receptjét itt találtam.
Csokoládékrém luxus kivitelben
Hozzávalók
200 g habtejszín
2 db tojássárgája
20 g teavaj
tálaláshoz
friss mentalevél
- A tejszínt (2 evőkanálnyi kivételével) felmelegítettem (nem kell forralni, csak meleg legyen).
- Hozzáadtam a darabokra tört csokoládét.
Habverővel csomómentesre kevertem, szép selymesre, fényesre :)
- Felütöttem a két tojást, külön tálkába a fehérjét (ezt további felhasználásra, lezárva, hűtőbe tettem),
külön tálkába a sárgáját.
- A sárgákhoz adtam a maradék 2 ek tejszínt és elkevertem.
- A tejszínes tojást óvatosan, nagyon vékony sugárban,
a meleg tejszínes csokoládéba kevertem, a habverővel.
- Végül hozzákevertem a hideg vajat.
A csokoládékrém fényes és bársonyos....
- Tálkákba osztottam. A tenyeremhez ütögettem a csészéket, hogy az összes buborék távozzon.
- Hűtőbe tettem, hogy teljesen kihűljön.
- Tálalás előtt minimum 30 perccel, szobahőmérsékletre tettem.
Amennyiben nagyon sűrűnek találod, próbáld ki 250 ml tejszínnel,
- Hozzáadtam a darabokra tört csokoládét.
Habverővel csomómentesre kevertem, szép selymesre, fényesre :)
- Felütöttem a két tojást, külön tálkába a fehérjét (ezt további felhasználásra, lezárva, hűtőbe tettem),
külön tálkába a sárgáját.
- A sárgákhoz adtam a maradék 2 ek tejszínt és elkevertem.
- A tejszínes tojást óvatosan, nagyon vékony sugárban,
a meleg tejszínes csokoládéba kevertem, a habverővel.
- Végül hozzákevertem a hideg vajat.
A csokoládékrém fényes és bársonyos....
- Tálkákba osztottam. A tenyeremhez ütögettem a csészéket, hogy az összes buborék távozzon.
- Hűtőbe tettem, hogy teljesen kihűljön.
- Tálalás előtt minimum 30 perccel, szobahőmérsékletre tettem.
Amennyiben nagyon sűrűnek találod, próbáld ki 250 ml tejszínnel,
úgyis nagyon jó :)
A csokoládé kakaótartalma legalább 60 % legyen, inkább több.
Hű, rögtön felfigyeltem a nevére, jöttem gyorsan megnézni. :) Bármikor képes lennék kanalazgatni...
VálaszTörlésGabriella <3
TörlésKöszönöm szépen :)
Uh, de jól néz ki Ági! Kérek belőle! :-))
VálaszTörlésDrága Gionetta <3
Törlésolyan jó lenne... egyszer :)
Nagyon kívánatos finomság! Biztos mi is kedvelnénk.
VálaszTörlésMarisz <3
TörlésJujj, ezzel ki lehetne csalogatni a világból.:))
VálaszTörlésErzsi
Erzsi <3
Törléskicsalogatlak hozzánk....
Drága Ági! :))
TörlésErzsi
:)
Törlés