Csokoládés, banánnal édesített, puha, szaftos muffin.
Ez a muffin a legegyszerűbb válasz a
"mit kezdjen az ember az ajándék kapott, nagyon túlérett banánnal" kérdésre. 😃
Ha te egyike vagy azoknak akik szeretik a csokoládét, akkor rajta.
Maximum 40 perc és asztalra teheted ezt az illatos süteményt.
Csokoládés banános muffin
Hozzávalók
12 db
3 db tojás
200 g túlérett banán
csipet só
100 g olvasztott vaj
100 g olvasztott csokoládé
1 db bio narancs reszelt héja
2 tk sütőpor
100 g őrölt mandula
80 g liszt
A sütőt bekapcsoltam 170 fokra, a muffinsütőt kipapíroztam.
A vajat megolvasztottam, beletördeltem a csokoládét és miután megolvadt,
egy pálcikával elkevertem benne.
A lisztet, a darált mandulát, a sót és a sütőport összekevertem.
A tojásokat habosra keverem a banánokkal (habverővel).
Hozzáadtam a vajas csokoládét, elkevertem, végül spatulával beleforgattam
a száraz hozzávalókat.
Tepsibe kanalaztam és 20 perc alatt megsütöttem.
A formában hagytam kihűlni.
Megjegyzés
- 2-3 nap múlva is puha, csak tartsd légmentesen lezárt tartályban.
- A banánnak nagyon érettnek kell lenni, hogy megfelelően megédesítse a süteményeket.
- Az őrölt mandula felváltható őrölt dióval, mogyoróval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése