Mióta érik a meggy, rendszeresen csinálok, mert annyira finom!
A kész szószt zárható üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem.
Mindenkinek van egy üvege :) akkor eszik belőle amikor megkívánja.
Ebben a forróságban nagyon hűsítő.
A megtisztított meggyre kevéssel több vizet öntök, mint ami ellepi.
Fűszerezem.
Felforralom és addig főzöm amíg megreped a meggy héja.
Közben elkészítem a kókusztejet.
(A kókusztejet így készítem:
Kézi habverővel belekeverem az étkezési keményítőt, késhegynyi sót, és a nádcukrot.
Hozzácsorgatom a forró meggyhez, miközben azt, a habverővel keverem
(így nem lesz csomós).
Összeforralom és kész is.
Már csak házi vaníliás cukrot szóról a tetejére.
Kihűtöm és szétosztom az üvegekbe.
Meggyszósz házi kókusztejjel
Hozzávalók
1 kg meggy
500 ml (+/-) házi kókusztej
1 rúd fahéj
10 db szegfűszeg
3 db zöld kardamom
70 - 100 g nádcukor (attól függ milyen édes a meggy)
késhegynyi só
3-4 ék ék étkezési keményítő (attól függ milyen sűrűn szeretjük)
házi vaníliás cukor
Hidegen az igazi!
A kókusztej helyett készíthetjük házi zabtejjel,
akkor nem kell bele az étkezési keményítő.
Illetve készíthetjük habtejszínnel.
A habtejszínből elég 100 g, olyan 1 dl.
*
Házi kókusztej
Házi zabtej:
Vaníliás cukor házilag:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése