2018. június 12., kedd

Fehér csokoládé mousse karamellizált cseresznyével




 🍒




Nem kell különösebb alkalom, hogy néhány kanál finom fehér csokoládé krémmel
 kényeztessük szeretteinket és magunkat.




Gyors, tojásmentes verzió.
Mindig az éppen érő gyümölccsel kínálhatjuk. 
Lehet frissen nyersen, szósszal, vagy akár kompóttal.
Most három marék cseresznyét,
 lábaskában kicsit odakaramellizáltam.






Fehér csokoládé mousse 
karamellizált cseresznyével

Hozzávalók
4 adag

100 g fehér csokoládé
100 g mascarpone
100 + 50 g habtejszín
+
3 marék cseresznye
1 tk nádcukor
1 mk étkezési keményítő


- Az 50 g tejszínt felforrósítottam és elzárták a tüzet,
beletördeltem a csokoládét, hagytam megolvadni majd elkevertem.
Közben a maradék tejszínt habnak vertem, majd hozzáhabosítottam a mascarponét.
Végül beleforgattam a lehűlt csokoládékrémet.
Poharakba adagoltam.


- A  cseresznyét kimagoztam, tettem rá egy púpos teáskanál illatos nádcukrot,
 majd mikor levet eresztett, egy mokkáskanál étkezési keményítőt. 
Összeforraltam és kihűtöttem.
A krémek tetejére kanalaztam a kihűlt cseresznyét.





Fogyasztás előtt legalább 2 órát tegyük hűtőbe.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése