2017. április 20., csütörtök

Görög tésztasaláta




Összejövetel volt nálunk :) Fiam a Barátaival ünnepelt.
A társaság többsége vegetáriánus, így húsmentes finomságokkal készültünk.
Pl. tésztasaláta, káposztasaláta, élesztőpástétom, almáslepény.
Készítettem sós mogyorós karamelles csokoládétortát (sütés nélkül).
Minden (majdnem minden) elfogyott :) 

A salátához a hozzávalók mennyiségét nem adom meg.
Úgy finom, ha legalább annyi a zöldségek súlya, mint a tészta.
A fetát nem kevertem a salátába (van aki nem ehette), külön kínáltam mellé.

Görög tésztasaláta

Hozzávalók
1) tészta
2) uborka
paradicsom
kaliforniai paprika
citrom (bio v. kezeletlen héjú)
lilahagyma
újhagyma
olajbogyó
szurokfű
3) feta
4) öntet
zúzott fokhagyma
frissen facsart citrom leve
olívaolaj



- A tésztát sós vízben főzzük al dente, majd hideg vízzel hűtsük le.
Azonnal locsoljuk meg olívaolajjal és tegyük félre.
- Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket.
Adjuk a tésztához.
Szórjuk rá a fűszereket és a pici lapokra vágott citromot (héjastól).
A tálat rázogatva, keverjük össze a salátát.
- A tisztított fokhagymát zúzzuk össze, tegyük az olívaolajba, adjuk hozzá a citromlét.
Krémesítsük össze.
(Ehhez a művelethez használhatunk botmixert v. tejhabosítót,
vagy tegyük csavaros tetejű üvegbe, és alaposan rázzuk össze.
A lényeg, hogy nagyon krémes legyen.)
Locsoljuk a salátára.
Végül szórjuk a tetejére az összemorzsolt fetát.



Egyetlen kép készült a salátáról :)


még öntet és feta nélkül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése