Túl vagyunk a húsvéti ünnepeken, most pedig esik a hó.
Pár évvel ezelőtt április elsején átéltem egy hózáport Pozsonyban,
az itthoniak azt hitték áprilisi tréfát űzök velük.
Ma senki sem hiheti azt, hogy tréfálkozik a Földanya,
komoly figyelmeztetés ez,
komoly figyelmeztetés ez,
azt hiszem.
Szeretnünk kellene a természetet, tisztelni,
és hálásnak lenni mindenért amit kapunk.
és hálásnak lenni mindenért amit kapunk.
Most jön egy zöldségfasírt, csicseriborsóból és fetából, friss szurokfűvel, petrezselyemmel, fokhagymával, illetve chilipehellyel és borssal fűszerezve.
Egy tál nyers salátával, fermentált káposztával remek ebéd,
de párolt zöldséggel, főzelékkel is megállja a helyét.
Pitába vagy kenyérbe, zsömlébe csomagolva remek szendvics készülhet vele.
Pitába vagy kenyérbe, zsömlébe csomagolva remek szendvics készülhet vele.
Fetás csicserifasírt
Hozzávalók
50 dkg főtt csicseriborsó
20 dkg feta v. krémfehérsajt
1 db száraz kifli
3 db tojás
ízlés szerint (sok :) friss petrezselyem
friss szurokfű
fokhagyma
só
frissen őrölt bors
sütéshez: kókuszvaj
1) A főt csicseriborsót a fokhagymával és a fűszerekkel aprítógépben összedaráltam.
Tálba öntöttem.
Hozzáadtam a kiflimorzsát, az összemorzsolt sajtot, majd a tojásokat.
Összekevertem.
3) Serpenyőben kókuszvajat forrósítottam.
A zöldséges masszából golyókat formáztam (kb. 3 cm),
majd kissé ellapítva a forró kókuszvajba rakosgattam.
Mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
kókuszvaj a serpenyőben |
A csicseriborsó főzéséről itt írtam:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/02/a-csicseriborsorol-csicseriborso-fozese.html
A kertben 💮 mai képek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése