Mindenki ismeri a petrezselyemgyökeret?
Vajon ki az aki többre is használja, mint a húsleves kellékeként?
Vajon ki az aki mást is mer(szokott) belőle készíteni?
Nagyon szeretem az illatos, fűszeres, édeskés ízét.
Megsütöm vajon (karikára vagy hosszú szeletekre vágva).
Rágcsálom nyersen, reszelem salátába.
Készítek vele pürét.
Kerül zöldséges rakottasba.
Készítek belőle szendvicskrémet.
Sőt, süteménybe is próbáltam már.
Gyakran krémlevest készítek belőle, gazdagon vagy szegényebben.
Most szegényebben.
Tettem hozzá pár szem krumplit és 3 gerezd fokhagymát.
Olajon kissé megpirítottam, majd felöntöttem vízzel és puhára főztem.
Sóztam és teljesen krémesre turmixoltam (botmixerrel).
Tálaláskor bőségesen megszórtuk frissen aprított petrezselyemlevéllel.
Petrezselyemgyökér krémleves
Hozzávalók
1/2 kg petrezselyemgyökér
1/4 kg krumpli
3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
só
Amikor gazdagon készítem, akkor kerül bele tejszín, vagy tejföl, esetleg joghurt vagy mascarpone.
A tálaláskor reszelt sajt, pirítós, vagy a húsevőknek ropogós baconfalatkák.
pl. én.
VálaszTörlésismerem a krémlevest is,
és nagyon szeretjük sülve is köretként, vagy csak úgy,
jöhet salátába (nemcsak waldorf saláta)
mind amit mondasz
jó, nyersen még nem ettem, és süteménybe sem tettem
de vagyunk azért páran szerintem, akik nem csak levesbe főzik
♥
Drága Katalin,
Törlésigen vagyunk páran, pl. Téged biztosra vettelek volna :)
Köszönöm a megerősítést ♥
Hm, én nem nagyon szeretem, még a levesben is csak néha eszem meg, de ez olyan szép, és ahogy írtál róla... Egyszer biztos kipróbálom. :)
VálaszTörlésErzsi
Szia Erzsi,
Törlésnagyon köszönöm kedves szavaid :)
Ilyenkor szeptemberben, októberben (amikor felszedik/felszedjük), roppanós, lédús, édes, még nem szálkás, érdemes próbát tenni.