2015. július 11., szombat

Ribizli-banán fagylalt fagylaltgép nélkül




Nem tudom van-e egyszerűbben elkészíthető fagylalt.
Szükséges két összetevő és a fagyasztó, illetve turmixgép/botmixer vagy villa.
A banán az alap, és legalább egy (akár több) másfajta gyümölcs.
A banán legyen érett, tehát akkor a legjobb, ha már megjelentek a héján a barna pöttyök.
Az érett banántól édes és krémes.
Savanykás gyümölcsök esetében (eper, málna, ribizli, fekete ribizli, josta,...)
 1 nagyobb banánhoz 2 marék gyümölcsöt téve felel meg a mi ízlésünknek.
Az arányok változtathatók.

Abban az esetben, ha alaposan lehűtjük a gyümölcsöket, vagy az egyik fagyott,
gyorsabban kanalazható lesz a  fagylaltunk.
A mostani ribizli-banánosnál a ribizlit lefagyasztottam, a banánt nem.
A turmixgépbe a banán került először, rá két részletben a fagyos ribizli.
(Így a gépet sem nyírja ki az ember.)
A fagyasztórekeszben 5-6 óra alatt  -közben, 2 x 3 x megkeverem)
fagylaltgép nélkül is remek fagylaltot sikerül varázsolni.




Ribizli-banán fagylalt

Hozzávalók

2 db érett banán
4 marék ribizli (fagyasztott)


A megtisztított banánokat 5-6 felé törtem, majd turmixoltam a ribizlivel, 
két részletben hozzáadva.
Zárható  -fagyasztóba alkalmas-  dobozba tettem, majd a fagyasztóba tettem. 


...fagyasztás előtt...


2 óránként átkevertem. 
Napokig eláll, 6-8 óra után fagyos, de turmixolás után is fogyasztható.









6 megjegyzés:

  1. Ma készítettem ilyet málnával. Nagyon finom.Holnap ribizlis lesz.:)
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Erzsi <3
      igen, a málnás is nagyon finom, bízom benne, hogy ízlett a ribizlis :)
      Így csinálod pont?

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki! A banán íze s érezhető, vagy csak a többi gyümölcsé?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csakBea :)
      igen a banán is felismerhető, de az aránynak köszönhetően nem nyomja el a ribizlit.

      Törlés