A magos krékerek roppant táplálóak.
Tökéletesek salátához, sajttal, paradicsommal, uborkával, párolt vagy grillezett zöldségekkel.
Remek kísérője lehet krémlevesnek, de felemelő falat egy szelet krémes avokádóval is.
A bejegyzés első része itt található:
2.
Köményes magos zabpelyhes keksz
Hozzávalók
100 g zabpehelytöret (vagy közepesre darált)
100 g napraforgómag
50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
50 g zabpehely
50 g lenmag
25 g szezámmag
25 g mák (egész)
1 tk só (hallstatt-i)
1 tk köménymag
50 g e. sz. olívaolaj
150 g víz (meleg)
A száraz hozzávalókat elkevertem.
Közepébe mélyedést nyomtam, belemértem az olajat és a vizet.
Összekevertem, 30 percet állni hagytam.
Enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtottam (4 - 5 mm) és derelyevágóval felszeleteltem (6 x 8),
de nem szedegettem szét (csak miután megsültek és kissé hűltek).
Sütőpapírostól tepsire raktam.
Megsütöttem (170 fok légkeverés, előmelegített sütő, 20 perc).
A cél, hogy a kekszecskék kissé megpiruljanak és kiszáradjanak.
A kekszeket 10 perc elteltével -miután hűltek- a vágás mentén széttördeltem.
Légmentesen lezárt üvegben/dobozban tárolom.
*
A száraz és nedves összetevők arányát betartva nyugodtan lehet variálni,
a magokkal, a liszttel, a fűszerekkel.
*
A bejegyzés első része, a Zöldborsos napraforgó-tönköly kréker itt található:
*
Számos, magos kréker recept található a blogon, a tartalomjegyzékben érdemes keresni,
a "Pogácsák - sós sütemények" címszó alatt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése