2015. április 13., hétfő

Tejszínes sárgarépa-krémleves




Imádok néhány összetevőből, percek alatt levest varázsolni az asztalra.
A Családom és Barátaim pedig, imádják "bekanalazni". 
És vannak Barátaim, akik nagyon szeretik a pár hozzávalóból, 
rövid idő alatt elkészíthető levesötleteim. Nekik írom :)

Ráadásul nem csak kevés hozzávalóból, rövid idő alatt előállítható finomságok ezek, 
hanem mindenhol elérhető szezonális alapanyagokból készülnek, ha nincs saját, 
akkor is kedvező áron tudunk hozzájutni.




Ehhez a leveshez, sárgarépa kell és vöröshagyma.
Kevés olaj, só és víz.
Amennyiben hozzátesszük magunkat :), és jól készítjük el, akkor garantált a siker 
(persze annál aki szereti a sárgarépát).
A habtejszín nem szükséges, anélkül is finom.
A receptben azért szerepel, mert megszavazták a kóstolók :)




Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók
~ 1/2 kg sárgarépa (régi/ó)
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek olaj
1/2 -1 dl habtejszín


A hagymát megtisztítottam és felszeleteltem.
A sárgarépákat megtisztítottam és vékonyan felkarikáztam.
A kevés olajon az egészet (egyszerre) megdinszteltem. 
(Itt-ott enyhén "karamellesre" pirítottam.)
Meghintettem sóval.
Annyi vizet öntöttem rá, ami ellepte, ebben puhára pároltam, majd öntöttem rá még vizet 
kb. összesen  1 litert. Összeforraltam, majd elzártam a tüzet és krémesre turmixoltam.
Kóstolás után döntsük el, hogy szeretnénk-e bele kevés tejszínt, ekkor adhatjuk hozzá.

Pirított kiflikockával és retekcsírával tálaltam.
Remek fokhagymás pirítóssal, fűszeres crouton-nal, sajtos kenyérrel.
E. Barátnőm írta:
"pirított kiflikockát, napraforgómagot szórtam a tetejére, 
meg őszi búza-, és mustárcsírát". :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése