Imádok néhány összetevőből, percek alatt levest varázsolni az asztalra.
A Családom és Barátaim pedig, imádják "bekanalazni".
És vannak Barátaim, akik nagyon szeretik a pár hozzávalóból,
rövid idő alatt elkészíthető levesötleteim. Nekik írom :)
Ráadásul nem csak kevés hozzávalóból, rövid idő alatt előállítható finomságok ezek,
hanem mindenhol elérhető szezonális alapanyagokból készülnek, ha nincs saját,
akkor is kedvező áron tudunk hozzájutni.
Ehhez a leveshez, sárgarépa kell és vöröshagyma.
Kevés olaj, só és víz.
Amennyiben hozzátesszük magunkat :), és jól készítjük el, akkor garantált a siker
(persze annál aki szereti a sárgarépát).
A habtejszín nem szükséges, anélkül is finom.
A receptben azért szerepel, mert megszavazták a kóstolók :)
Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók
~ 1/2 kg sárgarépa (régi/ó)
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek olaj
só
1/2 -1 dl habtejszín
A hagymát megtisztítottam és felszeleteltem.
A sárgarépákat megtisztítottam és vékonyan felkarikáztam.
A kevés olajon az egészet (egyszerre) megdinszteltem.
(Itt-ott enyhén "karamellesre" pirítottam.)
Meghintettem sóval.
Annyi vizet öntöttem rá, ami ellepte, ebben puhára pároltam, majd öntöttem rá még vizet
kb. összesen 1 litert. Összeforraltam, majd elzártam a tüzet és krémesre turmixoltam.
Kóstolás után döntsük el, hogy szeretnénk-e bele kevés tejszínt, ekkor adhatjuk hozzá.
Pirított kiflikockával és retekcsírával tálaltam.
Remek fokhagymás pirítóssal, fűszeres crouton-nal, sajtos kenyérrel.
E. Barátnőm írta:
"pirított kiflikockát, napraforgómagot szórtam a tetejére,
meg őszi búza-, és mustárcsírát". :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése