Follow by Email

2018. április 10., kedd

Rozmaringos kenyérlepény





- Sütünk rozmaringosat is?
- Hát persze :) 
Ez a párbeszéd  -a Fiam és köztem-  gyakran elhangzik, amikor pizzát sütünk :) 
Olyan, előétel :) még elkészítjük és megsül a pizza :)

A pizzatésztát -most természetes kovászos tönkölybúza lisztből- 
meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk rozmaringlevelekkel és durva sóval.
Ropogósra, aranybarnára sütjük.
Törjük és ropogtatjuk :)





Természetes kovásszal készült pizzatésztám
hozzávalói

400 g kenyérliszt (Szabó malom)
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
400 g langyos víz
100 g aktív kovász
4 ek olívaolaj
13 g só




Élesztővel készült pizzatésztám
hozzávalói

2 tk só
600 g finomliszt
 25 g friss élesztő
400 g víz
4 ek olaj
dagasztáshoz: 2 ek olaj

Az elkészítése pl. itt:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/06/edes-pizza-turos-epres.html





Forrón, melegen, hidegen. 








A tavasz ajándékai :)










2 megjegyzés:

  1. Húú pont ilyenen gondolkodtam, köszi a receptet! Egyszerű és nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves fortissimo 💮
      Köszönöm szépen.
      Megfelelő így a leírás? Érthető minden?

      Törlés