2015. december 27., vasárnap

Sajtos (fokhagymás) omlós keksz



Egy keksz a E. barátnőmtől (sajtos), egy keksz tőlem (kréker).
Két keksz, két külön világ. 
Amiben megegyeznek: 
- mindkettő nagyon finom
- mindkettő remekül megfelel leves feltétként
- mindkettő néhány hozzávalóból készül
- mindkettő percek alatt összeállítható és pihentetés nélkül süthető.




Sajtos keksz

Hozzávalók
(36 - 40 db)

300 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg sajt 
fűszer/fűszerek 
(pl. rozmaring, fokhagyma, kakukkfű, szurokfű, zsálya, chili, stb.)


Minden hozzávalót aprítógépbe tettem és összedaráltam.
A kezeimmel összeállított tésztát hengerré formáztam (kb. 6-7 cm átmérőjű).
Kb. 5 mm vastagságú szeletekké vágtam és sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam.




175 fokon (légkeverés) sütöttem meg, 20 perc. 




 Remek feltét sütőtök-, paszternák-, batáta-, csicsóka-, krumplikrémleveshez...








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése