Egy keksz a E. barátnőmtől (sajtos), egy keksz tőlem (kréker).
Két keksz, két külön világ.
Amiben megegyeznek:
- mindkettő nagyon finom
- mindkettő remekül megfelel leves feltétként
- mindkettő néhány hozzávalóból készül
- mindkettő percek alatt összeállítható és pihentetés nélkül süthető.
Sajtos keksz
Hozzávalók
(36 - 40 db)
300 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg sajt
só
fűszer/fűszerek
(pl. rozmaring, fokhagyma, kakukkfű, szurokfű, zsálya, chili, stb.)
Minden hozzávalót aprítógépbe tettem és összedaráltam.
A kezeimmel összeállított tésztát hengerré formáztam (kb. 6-7 cm átmérőjű).
Kb. 5 mm vastagságú szeletekké vágtam és sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam.
175 fokon (légkeverés) sütöttem meg, 20 perc.
Remek feltét sütőtök-, paszternák-, batáta-, csicsóka-, krumplikrémleveshez...
A magkeksz receptje itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2015/12/dios-napraforgos-magkeksz-kreker.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése