Follow by Email

2015. november 30., hétfő

Csicseriborsó-pörkölt



A Férjem nagy rajongója a különféle zöldségpörköltjeimnek.
Még a 90-es években szerette meg, amikor Ő is vegetáriánus volt.
Azóta rengetek variációt készítettem.
Úgy készítem, mint más a húsos változatot, csak hússzármazékot nem teszek bele, 
viszont több benne az adott zöldséghez illő zöld-, vagy szárított fűszer.
Például a babból készült itt található:




Csicseriborsó-pörkölt

Hozzávalók
1/2 kg csicseriborsó 
1 közepes fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
olaj
só (parajdi)
sűrű paradicsomkrém
fűszerek: őrölt fűszerpaprika
őrölt chili
őrölt borsikafű
babérlevél
köménymag
őrölt petrezselyem

- A csicseriborsót átnéztem, megmostam és beáztattam, előző nap.
- A hagymákat megtisztítottam, felszeleteltem.
- Olajat öntöttem a fazékba (kuktában készítettem), beleszórtam a hagymákat, 
felhevítettem, majd rákanalaztam a sózott paprikát, 
majd a lecsöpögtetett csicseriborsót is hozzáadtam.
Kevergetve "pirítottam", majd fűszereztem.
Annyi vizet öntöttem rá, hogy éppen ellepte.
(A szaft pont megfelelőre sűrűsödik, ha esetleg szükséges még, adjunk hozzá vizet.)
Fedő alatt puhára főztem.

Fusilli apró durumtésztát főztem hozzá, azzal tálaltam.


...áztatás után...


A csicseriborsóról, a csicseriborsó főzéséről itt írtam:









4 megjegyzés:

  1. Mi ugyan nem vagyunk vegák, de a zöldségpöriket nagyon szeretjük, gyakran is készítem, persze leginkább a "klasszikusokból" azaz zöldborsó, zöldbab, apró nokedlivel tálalom.
    Legközelebb a tojáspörköltet szeretném kipróbálni még nem ettem olyat és izgat, hogy milyen lehet.
    Neked is nyugalmas adventet kívánok, jó készülődést :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anikó :)
      Igen, minden zöldségpörkölt jöhet, biztosan fantasztikusan finoman készíted.
      A tojáspörkölt is nagyon finom, de nagyon ritkán kerül terítékre.
      Anikó, Nektek is örömteli hangolódást!
      Köszönöm szépen :)

      Törlés
  2. ezt is elkészítettem miattad, és nagy nagy sikere volt, köszönöm :))

    VálaszTörlés