Follow by Email

2015. november 17., kedd

Fűszeres cékla-almalé



Cékla, alma, gyömbér, citrom centrifugálva.
Mindent megtisztítunk, aprítunk és centrifugálunk. 


2 db alma, fele cékla, 2 cm-es gyömbér, 1/2 citrom


- A céklalé fogyasztása hozzájárul immunrendszerünk megerősítéséhez, 
növeli fizikai terhelhetőségünket.
Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, A-,  C-vitamint, B-vitaminokat, Folsavat,
magas az ásványianyag-tartalma (Kálium, Kalcium, Foszfor, Vas, Kén, Magnézium).
 Vörös festékanyaga a betanin, tumorellenes hatással rendelkezik (Dr Ferenczi Sándor).
- Az almáról és citromról szinte már mindent tudunk :)
(Amennyiben a citrom kezeletlen vagy bio, akkor a héját is tegyük bele.
A sparban kapható bio, az aldiban szinte mindig van kezeletlen.)
- A gyömbérről annyi mindent mondanak, hogyha csak fele igaz, akkor is nyertesek vagyunk :) 
Bővebben írtam róla:

Abban az esetben, ha nincs centrifugánk, akkor turmixoljuk.
Ekkor szükséges valamennyi vizet adni hozzá.
Ízlésünknek megfelelően szűrjük át.
A gyömbéres céklaturmixról itt írtam:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése