2017. szeptember 19., kedd

Körte-gorgonzola-pizza





Szeretem a pizzát sós és édes változatban, sós-édes kombinációban.
A körte-gorgonzola kiváló sós-édes kombináció.





Tökéletes feltét így a kettő, nem szükséges semmilyen mártás alá/hozzá.
Egyszemélyes ebédre készítettem hirtelen ötlettől vezérelve,
 a készülő kenyérből lecsíptem egy darab tésztát.






Körte-gorgonzola pizza

Hozzávalók
1 adag pizzatészta (vagy lásd lentebb)
2 db körte
5 dkg gorgonzola
olívaolaj
frissen őrölt bors
(op. rukkola)

A tésztát olajos felületen, a kezeimmel, a kívánatos vastagságúra húztam.
A tiszta, szárazra törölt körtét szeletekre vágtam és rárakosgattam.
A gorgonzolát rámorzsoltam, tekertem rá kevés borsot.
Forró (200 fok-ra előmelegített) sütőben 10 perc alatt megsütöttem.
Újra tekertem a tetejére kevés borsot és pötyögtettem rá még gorgonzolát.





Megjegyzés
- A kenyér 50 dkg lisztből, 450 g vízből, 25 g élesztőből készült. Receptet lásd itt:
- Ha nincs kéznél gorgonzola :) nagyon finom a körte valamilyen füstölt sajttal, 
vagy mozzarellával, gaudával.
- Megszórhatjuk még friss fűszerrel is, a körte harmonizál a bazsalikommal, szurokfűvel, 
de igazán ütős páros a kakukkfűvel.
- A húsevők dobhatnak rá hajszálvékonyra szeletelt füstölt sonkát.
Tálalhatjuk friss rukkolával, nagyon finom, én is azzal ettem.


Vékony, kívül roppanós, belül puha a tészta.




Szeretetrehangoltan a Facebookon :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése