Tényleg ropogós :)
semmi omlós puhaság,
komolyan meg kell vele dolgoztatni a rágóizmokat.
Nem szoktam a klasszikus értelemben reggelizni -csak folyadék, nyersturmix,
esetleg gyümölcs, magocskák- a napom is sűrű volt, így dél elmúltán ropogtattam belőle párat.
Jártamban megjegyeztem a Férjemnek, hogy ez bizony
"olyan keksz, amit nem finomságáért szeretünk".
Mire Ő elmondta, mit ért Ő ez alatt ... :) és azonnal védelmébe vette a ropogóst.
"Igenis finom, nemcsak egészséges." - válaszolta.
(Majd jól kiveséztük a témát, ki, mit, hogyan ért.)
Nos igen, igaza van, tényleg finom
(de nem egy ízorgia...).
Szezámropogós (kréker)
(35 - 40 db)
Hozzávalók
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g szezámmag
só
50 g olívaolaj
100 g (+/-) víz
- Minden hozzávalót tálba mértem és összegyúrtam/nyomkodtam az ujjaimmal.
(Annyi vizet adjunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, de ne legyen lágy.)
- A sütő forró volt -sült más- egy tepsire sütőpapírt borítottam.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtottam és
3,5 cm nagyságú kiszúróval kiszaggattam.
Tepsire rendeztem, a leeső széleket is.
(Nem fontos szaggatni, késsel is metélhetjük más formára,
illetve a széleket újra összegyúrhatjuk, és újra szaggathatjuk.)
180 fokos sütőben kb. 20 perc kellett neki, hogy kis színt kapjon és ropogóssá süljön :)
Tervben van a ropogós édes változata.
További kréker receptek a tartalomjegyzék Pogácsák - sós sütemények... címszava alatt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése