Az aszalt paradicsom remek dolog.
A kedvező időjárásnak köszönhetően a következő napok alkalmasak arra,
hogy belevágj a saját készítésbe.
Meglátod :) frissen sült kenyérrel, vagy ropogós pirítóssal és
az elmaradhatatlan bazsalikommal mennyei falat.
Aszalásra a Családom által kreált aszalókeretet használom,
(de tökéletesen megfelel egy tepsi vagy tálca is),
illetve mióta "bekattant" a "sóágy" azóta ezt használom kisebb mennyiség esetén.
A sóágy, azt jelenti, hogy vékony rétegben sót terítek tálcára vagy tepsire
és erre rakosgatom a paradicsomokat.
Az idén remek 3-4 cm átmérőjű édes paradicsomokhoz jutottam,
ezekből a magokat nem is szedem ki.
|
A tapasztalataim évekkel ezelőtt már megosztottam (linkek alább).
*
Aszalás
Paradicsom aszalás lépésről-lépésre:
Paradicsom aszalás sóágyon:
*
Tárolás
Aszalványok tárolása:
*
Felhasználás
Aszalt paradicsom olívaolajban, tonhallal, fűszerekkel:
Aszalt paradicsomos rizssaláta:
Aszalt paradicsomos kecskesajttal töltött padlizsántekercs:
Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, fokhagymás piknik kenyér:
Aszalt paradicsomos bagett:
Aszalt paradicsomos csicserikrém:
Aszalt paradicsomos olívás vaj:
További aszalt paradicsommal készült recepteket a tartalomjegyzékben találsz:
Napfényes napokat, ízletes paradicsomokat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése