2018. május 28., hétfő

Túrókrém/túróhab szamócával, földieperrel




"Mindent a maga idejében" írtam az előző bejegyzésben
amit általánosan is igaznak gondolok, 
de most konkrétan a szezonális gyümölcsökre (zöldségekre) értettem.
Akkor a legfinomabb, 
akkor legtáplálóbb amikor természetes körülmények között érik be.




"Föld te termetted nekünk,
Nap te érlelted nekünk.
Föld te kedves,
Nap te kedves,
Nektek köszönhetjük..."
(Részlet a Waldorf  asztali adásból)




Ez a desszert még egyszerűbb, mint az előző.
A hozzávalókon kívül botmixerre van szükségünk,
amivel az egészet krémesre turmixoljuk.




Túrókrém/túróhab szamócával, eperrel

Hozzávalók
2 adag

250 g túró
150 g eper 🍓 és/vagy szamóca
2-3 ek termelői méz
tálaláskor
egész gyümölcsök: eper és/vagy szamóca

A túrót a botmixer tartályába pakoltam, 
hozzáadtam a megtisztított és összenyomkodott gyümölcs 75-80 %-át és a mézet.
Az egészet krémesre turmixoltam.





A maradék gyümölcsvelőt szétosztottam a tégelyekbe,
rákanalaztam a túrókrémet.
Lehűtöttem. 
Fogyasztás előtt, megpakoltam egész szamócákkal.







Megjegyzés
- Ha nagyon száraz a túró, akkor adhatunk hozzá még, 1/2 deciliternyi habtejszínt.






Szeretetrehangoltan a Facebookon 🍓


*


Közben,

a rózsaszirmokból csodák készülnek ♡

- rózsavíz
- szirup
- rózsás méz
...






2 megjegyzés:

  1. Igen, eppen ilyenre vagyom:) koszi, holnapi desszert/foetel egyben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Agnes.
      Boldog vagyok :) köszönöm a megerősítést!
      Legyenek szép napjaid!

      Törlés