Némi magyarázatra szorul a fenti elnevezés.
Ugyanis, pizzát minden évszakban eszünk, mindig házi tésztából, házi mártásból.
A mártást többnyire nyáron eltett paradicsomléből készítem,
a fűszerek benne évszaknak megfelelően szárítottak, vagy nyersek.
Rendje és módja szerint besűrítem, azaz sütöm-főzöm.
Most viszont egy hirtelen ötlettől vezérelve, minden friss alapanyagot turmixgépbe tettem
és megnyomtam a gombot.
A Fiam nálunk nyaraló Barátja, valami olyasmit mondott, hogy
"ez olyan finom, hogy csak úgy kenyérrel is jó lenne" :)
A történethez hozzátartozik, hogy bár van még tavaly eltett paradicsomlé a kamrában,
nem akartam felbontani, mert ugye már érik a kertben paradicsom.
Persze nyers paradicsomból is tudtam volna a szokásos módon mártást készíteni,
de ugye az idő, meg igazából fölösleges művelet.
Íme jöjjön a szósz, amely tényleg hamarabb elkészül, mint a bevezetőt leírtam :)
Nyári pizzaszósz
Hozzávalók
3-4 szem közepes nagyságú érett paradicsom
3-4 ek sóval eltett kápia paprika (elmaradhat, vagy cserélhető)
1 közepes fej hagyma
3 gerezd duci fokhagyma
1 -1,5 dl olívaolaj
szurokfű (oregáno)
borsikafű (csombor)
kakukkfű
bazsalikom
rozmaring
só
frissen őrölt bors
Mindent megmostam, leszárítottam, megtisztítottam, pár darabba vágtam és az egészet összeturmixoltam.
Turmixgép helyett használhatunk bormixert is.
A megkelt, olajos felületen kihúzott pizzatésztát -ízlés szerint- ezzel a szósszal kentem meg.
Maradt a szószból Mindenki legnagyobb örömére,
mert a megsült pizzafalatokat kedvünk szerint mártogathattuk bele.
Hát bizony "csakúgy" magában is jó :)
Pizzatészta receptet, a tartalomjegyzékben többet is találni :)
Óó, hát ezt én is így szoktam, télen meg a hámozott paradicsomkonzervből :-)
VálaszTörlésSosem főzöm a szószt, mert úgyis megsül utána.
Ezek a gyönyörű fotók egyből meghozták a kedvem egy hétvégi pizzasütésre. Köszönöm, Mági!
Orsi
Kedves Orsi!
TörlésKöszönöm a megerősítést és kedves szavaid :)
Minden jót!