2016. március 10., csütörtök

Ízletes falatok




Reggelim, délben szombaton.


 


Szombat és vasárnap kivételével, délelőtt ritkán eszem. 
Ébredés után vizet iszom, a délelőtt folyamán gyógyteákat,
 majd 12 - 1 óra körül elkészítem a zöldség 
(pl. sárgarépa, cékla, zeller, burgonya, citrom, gyömbér) vagy gyümölcs 
(pl. alma, narancs, citrom) italomat, esetleg növényi tejet (kókusz, zab, dió).
Éhség esetén eszem pár aszalt gyümölcsöt és néhány szem diót, mogyorót, 
saját készítésű müzlit, vagy energiafalatot, kekszet, stb.
Az ebéd nálunk késői, általában 4 - 5 óra körül érkezik meg a család, ekkorra készítem el. 
Szombat, vasárnap másképpen van: a reggelit is közösen üljük meg, 
hisz hét közben erre nincs mód, csak ilyenkor ehetünk együtt.
Együtt (l)enni pedig szeretünk: későn, szépen ráérősen, nagy lakomát csapunk.

(Szombaton) kora reggel piacra megyünk a Férjemmel,
 így a frissen szerzett kincsekből is kerül az asztalra.
A pénteken este bekevert kenyeret délelőtt frissen sütjük meg, 
vagy angol zsömlét sütök, esetleg mást.
A Fiam rendszerint magához ragadja a serpenyőt, 
hogy ínycsiklandó falatokkal kényeztessen minket.
Az asztalon mécses ég, csend van és béke.




A tányéron nyers gomba, többféle csíra, rozmaring, 
olívaolajjal meglocsolva és élesztőpehellyel megszórva.


Dagasztás nélküli kenyérke, 50 %-ban teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből.




A kertben :)


Primula
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése