2016. március 8., kedd

Céklás rizsfasírt (húsmentes)





Előző nap rizssalátát készítettem. 
A hozzávaló rizst megdupláztam, dupla mennyiséget főztem. 
Már akkor kigondoltam, hogy elkészítettem, ezt a remek rizsgombócot.
Padlizsánsalátával, csírákkal, nyers céklasalátával, tápláló késői ebéd kerekedett belőle.
(Később könnyű kölespuding zárta a napi étkezést.)


 


Céklás rizsfasírt

Hozzávalók

1 cs (2 dl) barnarizs (dm/alnatura)
1 marék zabpehely
1 nagy vagy 2 kisebb cékla 
1 nagy krumpli
2 db nagy vagy 3 kisebb tojás
2 ek olívaolaj
fűszerek: rozmaring, csombor, só, bors, 
+
zsemlemorzsa
+
olaj a sütéshez

- A rizst 2x-es mennyiségű vízzel megfőztem, sóztam és rálocsoltam az olívaolajat.
- A céklákat és krumplit megtisztítottam és lereszeltem (apróra).
- A rizst, zabpelyhet, reszelt céklát, krumplit, tojást és fűszereket összekevertem.
- Gombócokat formáztam (kb. 3 cm átmérőjű) és megforgattam morzsában.
- Olajat forrósítottam és aranybarnára sütöttem.




Padlizsánsaláta

Hozzávalók
1 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
petrezselyem
citromlé
frissen őrölt bors


 A padlizsánt megmostam, szárazra töröltem, felkockáztam.




A fokhagymát tisztítottam és felszeleteltem.
Serpenyőben kevés olajra tettem, enyhén meghintettem himalája sóval és közepes tűzön átsütöttem.
Kevés citromlét facsartam rá, és frissen vágott petrezselyemmel megszórtam.




Nyers céklasaláta

Hozzávalók
 cékla :)

A céklát tisztítás után lereszeltem és kész :)








Útközben :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése