2012. január 19., csütörtök

Gyömbéres sütőtök krémleves




Igen egyszerű és percek alatt készen van ( nem úgy a fánk, de az a következő bejegyzés ).




Gyömbéres sütőtök krémleves

Hozzávalók ( 4 adag )
70 dkg sütőtök
4 cm nagyságú friss gyömbér
3 ek. olívaolaj ( tökmagolaj lett volna ha van, de sajnos elfogyott )
1 l víz

Tálaláshoz
2 ek. tökmag
2 ek. olívaolaj ( mert ugye nincs tökmagolaj )
Tökmagos kornspic ( recept később )






A tököt megtisztítottam és feldaraboltam 2 x 2 cm darabokra.
A gyömbért meghámoztam és felszeleteltem.
Egy fazékba 3 ek. olívaolajat öntöttem és ráraktam a tököt és gyömbért. Megsóztam.
2 - 3  percig pirítottam a tűzhelyen, majd ráöntöttem a vizet és puhára főztem.
 Forrástól számítva 10 percet vett igénybe.
A botmixer segítségével pürésítettem. Ennyi.
Senki nem kívánt bele semmilyen tejterméket...






Tálalásnál kevés olívaolajat csöpögtettem rá és megszórtuk tökmaggal.
Frissen sült, ropogós kornspitz-et törtünk hozzá.


A gyömbér, tökéletesen harmonizál a sütőtök ízével, egyik sem nyomja el a másikat,
 kiváló párost alkotnak.






2 megjegyzés:

  1. :) tegnap én is töklevest csináltam, curryvel és tejszínnel. nagyon finom, még lányom is belenyalt :) ha szereted az indiait (vega létedre gondolom), van egy nagyon jó sütőtök-szabdzsi receptem, szintén gyömbérrel (is) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, nagyon finom a sütőtök és sokféleképpen variálható!
      Egészségetekre!
      :)

      Törlés