2012. április 7., szombat

Fűszeres pácolt sajt


Említettem, milyen csodálatos sajtokat kaptam. A natúr negyedét és a füstölt nyolcadát olívaolajos pácba raktam, egy hét alatt összeérik a fűszerekkel.




Fűszeres olívaolajban pácolt sajt




Hozzávalók
 250 gr sajt ( szerintem jó a gomolya vagy más kézműves sajt )
kb. 2 dl olívaolaj
3-4 babérlevél
10 szem bors
1 tk köménymag
1 mk nagyszemű tengerisó
4 apró chili
5 gerezd fokhagyma
3 ág friss citromos kakukkfű ( más kakukkfű, esetleg szárított )
(  rozmaringot, oreganót, stb. )




A sajtot kicsi kockákra daraboltam.
A fűszerekkel egy csatosüvegbe rétegeztem és végül felöntöttem olívaolajjal, hogy ellepje. Hűtőben vár a sorára. Pirítós kenyérrel, na meg friss kenyérrel nagyon finom. ( Renszeresen készítek így vagy hasonló módon sajtokat. Van amikor a sajt is saját készítés. )
Előfordul, hogy a sajt előbb elfogy, mint az olaj. Ebben az esetben ha leszűrjük, újra tehetünk bele sajtot vagy főzésre használhatjuk.



4 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy mindig készülök sajtokat fűszeres olajban pácolva "átízesíteni", de mindig elfogy azelőtt, mire belevágnék :D Mindig meglepsz :) magad is készítesz sajtot?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már van fenn egy krémsajt. Az igazság, hogy a gidás oltót én nem, nem, még ha veszek is olyan sajtot ami azzal készült. Marad a citromos, kefíres, joghurtos kísérleteim. Tudom lehet tejoltógalajjal és a füge tejével is, de még nem próbáltam. Hamarosan fogok készíteni egy kedvenc kecske krémsajtot, amit szintén pácolok.

      Törlés
  2. A kedvenc kecske krémsajtodra nagyon kíváncsi vagyok!!! Barátnőm készít mindig és kapok kóstolót, de receptet nem ad :D, akkor nem tud meglepni vele!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egyszerű, tudod csak olyanokat tudok:)

      Törlés