2015. augusztus 4., kedd

Paradicsom aszalás házilag. Tárolás, felhasználás.




Az aszalt paradicsom remek dolog. 
A kedvező időjárásnak köszönhetően a következő napok alkalmasak arra,
hogy belevágj a saját készítésbe.
Meglátod :) frissen sült kenyérrel, vagy ropogós pirítóssal és 
az elmaradhatatlan bazsalikommal mennyei falat. 





Aszalásra a Családom által kreált aszalókeretet használom, 
(de tökéletesen megfelel egy tepsi vagy tálca is), 
illetve mióta "bekattant" a "sóágy" azóta ezt használom kisebb mennyiség esetén.
A sóágy, azt jelenti, hogy vékony rétegben sót  terítek tálcára vagy tepsire 
és erre rakosgatom a paradicsomokat. 


Az idén remek 3-4 cm átmérőjű édes paradicsomokhoz jutottam, 
ezekből a magokat nem is szedem ki.


 A tapasztalataim évekkel ezelőtt már megosztottam (linkek alább).



*
Aszalás 




Paradicsom aszalás lépésről-lépésre:
Paradicsom aszalás sóágyon:

*
Tárolás
 Aszalványok tárolása:

 *
Felhasználás
Aszalt paradicsom olívaolajban, tonhallal, fűszerekkel:
 Aszalt paradicsomos rizssaláta:
Aszalt paradicsomos kecskesajttal töltött padlizsántekercs:
Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, fokhagymás piknik kenyér:
Aszalt paradicsomos bagett:
Aszalt paradicsomos csicserikrém:
Aszalt paradicsomos olívás vaj:

További aszalt paradicsommal készült recepteket a tartalomjegyzékben találsz:






Napfényes napokat, ízletes paradicsomokat :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése