2013. november 15., péntek

Póréhagymás krumplileves




Nagyon póréhagymás és fokhagymás, olyan igazán jól átmelegítő forró leves, a már hidegedő napokra.
Egyszerű, mint mindig és olcsó. Meg gyors és finom.




Póréhagymás krumplileves

Hozzávalók
1 db hatalmas póréhagyma
1 fej fokhagyma
1-1,5 kg krumpli
bors
olaj
kevés hideg vaj (3 dkg) vagy 1 dl tejszín
 sok petrezselyem


A póréhagymát tisztítottam karikára metéltem.




A krumplit tisztítottam és kockákra metéltem, a fokhagymát tisztítottam és felszeleteltem.
Az olajat megforrósítottam és egyszerre rádobtam a hagymákat, majd néhány sercenés után a krumplit.
Együtt pirítottam őket majd fűszereztem és felöntöttem annyi vízzel ami ellepte. Amikor felforrt és a krumpli áttetszővé vált, akkor újra öntöttem rá vizet és percek alatt készre főztem.




Elzártam, beleöntöttem a tejszínt (vagy beledobtam volna a hideg vajat) és botmixerrel kissé (éppen csak) összeturmixoltam. (Kb. az egész 1/4-ét.)




 
 



8 megjegyzés:

  1. Lassan kopogtat a dérszakállú - megkínáljuk vele :)

    VálaszTörlés
  2. Jujj, ez nagyon nekünk való! Megvan a holnapi ebédünk. :-)
    Csodaszép vasárnapot neked!

    VálaszTörlés
  3. Ma ez volt, finom volt :) tejföllel lágyítottam, lányom úgy se nyalt bele, mi azért elfogyasztottuk <3

    VálaszTörlés