Ebben a melegben mi igazából csak hideg, friss dolgokat kívánunk.
Meleg, nehezebb étel szóba sem jöhet.
Egész nap gyümölcsön élünk, vizet és joghurtot vedelünk,
esetleg a kertben összeszedegetett növényekből salátát készítek.
A friss gyümölcsös joghurt igazi felüdülést hoz.
Legyen az sűrű, kémes, gyümölcs darabokkal, avagy iható változat összeturmixolt gyümölccsel.
Természetesen, házi joghurtból.
Szedres joghurt ital
Hozzávalók
1 liter házi joghurt
0,5 liter víz
1-2 marék "útszéli" v. "házi" szeder
+
2 ek méz
csipetnyi őrölt kardamom
A szedret a vízzel összeturmixoltam, majd hozzáadtam a joghurtot és
még megnyomtam a gombot,
de csak néhány fordulat erejéig.
Csipetnyi kardamommal fűszereztem.
Aki kért annak tettem hozzá mézet.
Rendszeresen, a délelőtt folyamán szoktam elkészíteni.
Reggel amikor körbejárom a kertem és üdvözlöm a lakóit, akkor összegyűjtöm az "ajándékokat".
Általában egy-két marék bogyós gyümölcs a nyár folyamán mindig akad, ha nem,
akkor más gyümölcs vagy fűszer, gyógynövény, virág, ez-az.
Így-vagy úgy összekeverem a joghurttal, rétegezem vagy összeturmixolom.
Csavaros v. csatos üvegekbe töltöm és beteszem a hűtőbe.
Amikor valaki megkívánja, akkor "csak" előveszi és issza, kanalazza.
A gyermekemnél látom, hogy ennek hatalmas előnye van, hisz 14 éves korban még nem akar várni,
hogy elkészüljön, akkor, azonnal akarja fogyasztani amikor megkívánja.
Bár magam is szeretem megtalálni: fogyasztásra készen és hidegen :)
Natúr joghurt, így készítem:
Nagyon jó ötlet - nekem ki készíti vajon elő? :) :)
VálaszTörlésKedves Muskátli Büfé!
TörlésHát én messze vagyok :) így azt javaslom, hogy Te is készítsd el előbb, mint enni szeretnéd és tedd a hűtőbe. Amikor eszedbe jut, vagy ideje van, nos akkor benyúlsz és megtalálod: figyelmesség Magadnak :)