Megsütöttem másodszor. Mégpedig, ahogy ígértem.
Este elkészítettem és reggel 6-kor sütőbe toltam.
Megér egy külön bejegyzést :) nem mintha ez a technika nem lenne ismert.
Az első esetben amikor elkészítettem (mint a képek különbségén is látható)
a belseje foszlós, puha, szétválasztható rétegekből állt,
most 12 óra hidegtartás után, a belsejét már nem lehetett szétválasztani,
a belseje foszlós, puha, szétválasztható rétegekből állt,
most 12 óra hidegtartás után, a belsejét már nem lehetett szétválasztani,
az egész ritka, rugalmas tésztává állt össze (bocsánat, nem vagyok szakíró).
Az első esetben, talán kicsit "szaftosabb", a 12 óra pihenés elteltével, talán kicsit "szárazabb".
Mindkét esetben a külseje ropogós. Mindkét módszerrel nagyon finom.
Aki szereti a croissant-t, készítse el, egyszerű, nem sok munka.
Aki elkészíti, de nem ízlik, vagy nehézsége adódik vele és van kedve meglátogatni....
meghívom egy tízóraira, vagy egy délutáni találkozóra.
A receptet és elkészítés menetét, pontosan követtem az előbbi bejegyzés szerint.
Ahol eltértem:
- Néhány darabba fehér kókuszos csokoládé darabot rejtettem.
- Amikor tepsire került, nem kentem le a tojással, hanem egy-egy nagy fóliával takartam le, majd még egy vászonnal is leterítettem, könnyedén, nem nehezedtek rá.
A hideg kamrában töltötték az éjszakát (akinek nincs, annak a hűtőt ajánlom).
Reggel a meleg konyhába hoztam, bekapcsoltam a sütőt 180 fokra,
a süteményeket pedig lekentem a kissé felvert tojással.
A forró sütőben 12 perc alatt sültek meg.
( A sütési adatok az én sütőmre vonatkoznak, lehetnek eltérések.)
Megjegyzés
A recept összesen 125 g vajat tartalmaz (és 90 g olajat), általában a hasonló tészták,
ennek dupláját vagy tripláját.
A recept itt található:
A képen a Hóvirág dekoráció, nem ehető!!
Croissant még, a blogon:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/09/croissant.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/02/gyors-croissant.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/02/gyors-croissant-reggelire.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/04/gyors-croissant-3.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2016/01/croissant-tonkolylisztbol.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/08/croissant-bol-szendvics.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/09/croissant.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/02/gyors-croissant.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/02/gyors-croissant-reggelire.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/04/gyors-croissant-3.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2016/01/croissant-tonkolylisztbol.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/08/croissant-bol-szendvics.html