"Mérges" ajándékot kaptam Andreától a Sherpa konyhája szerzőjétől :)
Kicsit kalandos volt a postai útja, de épségben, erejéből mit sem veszítve megérkezett.
Szeretem a chilit, de óvatos duhaj vagyok.
Kentem egy szelet finom házi kenyeret, túrókrémmel, amit a Fiam készített
(megmutatom majd, mert roppant finom :)
és nagyon-nagyon vékonyan szeleteltem rá a Habanero-ból.
Gondoltam tejtermék és a kenyér enyhíti a Kapszaicint, ha nagyon nem bírom, legfeljebb nem eszem tovább.
Bírtam.
Nagyon is!
Elképesztő finom gyümölcsös fűszeres íz bújik meg a kissé izzasztó (bár lehet, hogy a még mindig 40 fokos hőségtől gyöngyözött a szemem alatt...) ereje mögött.
A Habanero, a Scoville skála előkelő helyét foglalja el, a maga 300 000 a SHU értékével.
A Habanero-ról itt olvashatunk.
A kertünkben termő chilikről és néhány érdekességről tavaly írtam:
Drága Andrea, nagyon köszönöm :)
na most a bejegyzésed olvastán olyan éhes lettem, hogy máris megyek a konyhába és kenek egy szelet kenyeret, én ugyan nem túrókrémmel, hanem házi vöröslencse krémmel, Habanero nélkül...
VálaszTörlésKedves Marisz!
TörlésHű a Te vöröslencse krémedet én is szívesen megkóstolnám :) Fokhagymás vagy vöröshagymás "irány"?
Egészségedre!