A Férjem nagy rajongója a különféle zöldségpörköltjeimnek.
Még a 90-es években szerette meg, amikor Ő is vegetáriánus volt.
Azóta rengetek variációt készítettem.
Úgy készítem, mint más a húsos változatot, csak hússzármazékot nem teszek bele,
Úgy készítem, mint más a húsos változatot, csak hússzármazékot nem teszek bele,
viszont több benne az adott zöldséghez illő zöld-, vagy szárított fűszer.
Például a babból készült itt található:
Csicseriborsó-pörkölt
Hozzávalók
1/2 kg csicseriborsó
1 közepes fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
olaj
só (parajdi)
sűrű paradicsomkrém
fűszerek: őrölt fűszerpaprika
őrölt chili
őrölt borsikafű
babérlevél
köménymag
őrölt petrezselyem
- A csicseriborsót átnéztem, megmostam és beáztattam, előző nap.
- A hagymákat megtisztítottam, felszeleteltem.
- Olajat öntöttem a fazékba (kuktában készítettem), beleszórtam a hagymákat,
felhevítettem, majd rákanalaztam a sózott paprikát,
majd a lecsöpögtetett csicseriborsót is hozzáadtam.
Kevergetve "pirítottam", majd fűszereztem.
Annyi vizet öntöttem rá, hogy éppen ellepte.
(A szaft pont megfelelőre sűrűsödik, ha esetleg szükséges még, adjunk hozzá vizet.)
Fedő alatt puhára főztem.
Fusilli apró durumtésztát főztem hozzá, azzal tálaltam.
...áztatás után... |
A csicseriborsóról, a csicseriborsó főzéséről itt írtam: